Læsetid: 1 min.

GAMLE NYHEDER

4. august 2006

Tør ikke vise Kjeld Abell-ballet i USA

Det Kgl. Teater er en forsigtig institution: Det har ikke turdet sætte Kjeld Abell paa Amerika-tourneens program, fordi hans kunstneriske budskab med lidt god vilje kan opfattes som kommunistisk. Det drejer sig om hans ballet fra trediverne, 'Enken i spejlet', den eneste moderne danske ballet i international klasse. Derfor kommer amerikanerne nærmest til at bygge deres opfattelse af dansk balletkunst paa Bournonville. Iøvrigt kan selv Bournonville indeholde sprængstof: som bekendt har man strøget 'Fjernt fra Danmark' fra programmet, fordi der optræder et par negerslaver. (-.).

Information, 4. august 1956

Statsministeren er forbavset over sit folk

Han er forbavset over den ro, der findes i landet på trods af det store ledighedstal. Det er i sandhed også forbavsende. På ét år stiger arbejdsløsheden i almindelighed med 46 procent og ungdomsarbejdsløsheden i særdeleshed med 41 procent. Alligevel er alt tilsyneladende roligt fra Gedser til Skagen. Ingen, eller næsten ingen, larmer op og kræver en anden regering eller i det mindste en anden politik. Rystende, skulle man tro for en socialdemokratisk regeringsleder, hvis parti i et århundrede har haft kampen for beskæftigelse til alle som sit fornemste mål. Men Anker Jørgensen er ikke rystet, han er glædeligt overrasket: "Jeg tror, at det er et udtryk for den modenhed og forståelse, der er for de økonomiske problemer," sagde han forleden i radioavisen. (....).

Information, 4. august 1981

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her