Læsetid: 1 min.

GAMLE NYHEDER

25. august 2006

21 pct. af USA's negre er flygtet mod nord

oDe Forenede Stater er i disse aar skuepladsen for den største folkevandring, man har oplevet, siden nybyggerne drog vestpaa og befolkede hele landet over til Stillehavskysten. Den nye folkevandrings spor gaar paa tværs af den gamle, fra syd mod nord, og menneskene der bryder op fra de gmale bopladser for at søge lykken et nyt sted, er negre. De forlader sydstaternes landbrugsegne og drager til industrikvartererne i New York, Chicago og andre storbyer mod nord.

25. august 1956

Sydafrikansk politi hævdes bag bølge af drab på eksil-folk

oMordet i Salisbury for nylig på en af lederne af den forbudte sydafrikanske nationalkongres, ANC, har styrket sorte sydafrikaneres opfattelse af, at sikkerhedspolitiet er i gnag med en systematisk mordkampagne mod eksil-ledere, skriver det sydafrikanske blad The Star.
Joe Cqabi blev myrdet for nylig i Salisbury, og ifælge den engelsksprogede oppositionsavis The Star er der gennem de seneste år sket en række mord eller mordforsøg på ANC-medlemmer, som lever i eksil.

25. august 1981

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu