Læsetid: 1 min.

ANDRE AVISER MENER

13. september 2006

INDEPENDENT
Blairs tabte håb
LONDON, 12. sept. - Der var engang, da Mr. Blair realistisk kunne have håb om påtage sig en mæglerrolle for at yde et personligt bidrag til fred i Mellemøsten. Hans snævre, følgagtige parløb med Bush-regeringen har imidlertid gjort det af med den ambition. Den første fejl var at alliere sig med USA i krigen mod Irak. Hans seneste fejl var den tøvende reaktion på Israels angreb på Libanon. Intet under at David Cameron i går søgte at sætte skel mellem de britiske konservatives udenrigspolitik og Amerikas nykonservative. Intet under at han lovede solide, men ikke "slaveagtige" relationer til USA med ham ved roret. Mr. Blair er det levende eksempel på, hvordan en ukritisk holdning til vores store allierede har handicappet britisk udenrigspolitik.

DER STANDARD
Montenegros vej til EU er åben
WIEN, 12. sept. - Med den klare valgsejr til premierminister Milo Djukanovics regeringskoalition er vejen nu banet for, at Bruxelles vil se mere velvilligt på Montenegros EU-aspirationer. Under Djukanovics lederskab udgør Montenegro ingen trussel imod regionens sikkerhed. Premierministeren brød med Slobodan Milosevics nationalistiske krigspolitik i rette tid og har siden undskyldt krigsforbrydelser i Kroatien. Under hans regeringstid er et multietnisk samfund succesrigt blevet opbygget. Behændigt er det lykkedes at dæmpe spændingerne i landet mellem tilhængere og modstandere af løsrivelsen fra unionen med Serbien. Under disse omstændigheder må det forventes, at Bruxelles og Washington vil vende det blinde øje til de indenrigspolitiske skavanker, der fortsat skæmmer ministaten, herunder især det faste greb Djukanovics parti har om politi, dommerstand, told- og finansvæsen og statskontrol over landets medier.

ISLAM
Ny islamisk renæssance
KARACHI, 11. sept. - Hvis muslimer finder det rette lederskab og den bølge af vækkelse, der er skyller gennem den muslimske verden kan forenes, kan en islamisk renæssance blive resultatet af 11. september.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her