Læsetid: 2 min.

ANDRE AVISER MENER

9. september 2006

Die Presse

Blair tænker på eftermælet

WIEN, 8. sep. - Blair har forpasset det rigtige øjeblik til at gå af, lyder det nu alle vegne fra. Så enkelt er det dog ikke. For hvad havde det rette tidspunkt? Det er trods alt kun 16 måneder siden, at han blev genvalgt, så man kan ikke frakende ham legitimitet. Nu klamrer premierministeren sig til magten, fordi han gerne vil føre sine forehavende til ende, så han kan få et positivt eftermæle i historien. Chancerne er ganske vist ringe, fordi Irak-politikken i nogen grad fordunkler hans indenrigspolitiske bedrifter. Men økonomisk klarer Storbritannien sig ikke så ringe endda.

Yomiuri

Japans tronfølgerlov til debat

TOKYO, 6. sep. – En Kejserlig fødsel er en i sandhed velsignelsesrig begivenhed. Dette er det lykkeligste, der kunne ske for den Kejserlige familie, og vi må lykønske den af vores hjertes inderste. Nogle vil stadig fastholde, at kvinder fra den Kejserlige familie skal kunne bestige tronen – andre, at den ny prins’ fødsel har overflødiggjort en ny tronfølgerlov. Regeringen og Diet (Japans parlament, red.) bør nøje granske, hvilke systemer for Kejserlig tronfølge der er de bedste og nyder størst folkelig gunst. Den Kejserlige familie er et symbol på japansk kultur og tradition og er elsket og respekteret i hele landet. Derfor må vores Kejserhus-systems fremtid ikke sættes på spil.

Sydney Morning Herald

Den tæmmede natur

SYDNEY, 6. sep. – Steve Irwins brydekampe med krokodiller og svømmeture med pigrokker medførte risici, som kun de færreste af os behøver at tage. Forpuppede i vores pansrede, mekaniserede og kemisk rensede miljø, behøver mennesker ikke længere at frygte naturens verden som en allestedsnærværende trussel. Snarere dyrker vi den som en art underholdning, der grundlæggende er irrelevant for vores hverdag. Når vi mindes Irwin, som gik i døden i sin bedste alder, må vi også indse, at hans showmanship rummede et paradoks: Den vilde natur, som han viste os, er overhovedet ikke længere vild, men en sørgeligt indhegnet rest af den engang så grumme natur, som vi mennesker har erobret til det yderste.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her