Læsetid: 1 min.

ANDRE AVISER MENER

21. september 2006

Le Monde

Fanatikernes våben

PARIS, 19. sept. – Kunne man forestille sig, at ophidsede folkemasser i Israel, i Europa eller i De Forenede Stater ville kræve af Irans præsident, at han tager sine udtalelser tilbage og siger undskyld for flere gange at have erklæret, at Israel skal slettes fra landkortet. Naturligvis ikke. Kravet om undskyldninger er et våben som fanatikere, despoter og arrogante populistiske demagoger betjener sig af.

Ostsee-Zeitung

Løgn hører politik til

ROSTOCK, 20. sept. – »Der bliver aldrig løjet så meget som før et valg, under en krig og efter en jagt,« sagde Otto von Bismarck. Nu har jernkansleren atter fået ret, som den verserende skandale om den ungarske premierminister, Ferenc Gyurscanys tilståelse bekræfter. Med denne brød han den uudtalte konsensus blandt politikere, ifølge hvilken politik går ud på at fortælle vælgerne, hvad de gerne vil høre, herunder give løfter, der ikke kan holdes.

Nepszabadsag

En bekendende løgner

BUDAPEST, 20. sept. - De fleste ungarere vidste godt, at socialisterne har ført dem bag lyset med sin økonomiske politik. Det var i erkendelse heraf, Ferenc Gyurcsany talte rent ud af posen, og dette viser hans hæderlighed. Men nu må hans regering have mod til at gennemføre de reformplaner, den først løj om - eller træde tilbage.

The nation

Skrøbelig tillid til kupmagere

BANGKOK, 20. sept – De hævdede at gøre det i demokratiets navn for at rense ud i korruptionen og rehabilitere en splittet nation. Den militære ledelse, som styrtede fungerende premierminister Thaksin Shinawatra, står da også bedre end tidligere kupmagere for så vidt, at store dele af det thailandske samfund mener, at de nok har gjort noget forkert, men af den rette grund. Men de har kort tid at løbe på. Tiltroen til, at kuppet udspringer af ædle hensigter, vil være ekstremt skrøbelig.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her