Læsetid: 1 min.

FOLK

28. september 2006

Dagmar

Kejserinde Dagmar stedes i dag til hvile ved sin mands side i Skt. Petersborg. Endelig får hun da fred - og det gør vi andre også.

Hjerne-Madsen

Kl. 17.30 i dag vil hjerneforskeren Peter Lund Madsen på Panum-instituttet få overrakt modersmålprisen. Uafhængigt af dette har schweiziske forskere ifølge Reuters fundet ud af, at hjernemassen ofte opfører sig tosset. Tak, det ved vi.

André Breton

For 40 år siden døde den franske forfatter, der med Det surrealistiske manifest i 1924 satte ord på en helt ny kunstretning, som virkelig slog an - og ikke blot i billedkunst og på film. Lige siden er verden blevet mere og mere surrealistisk.

Jamie Oliver

Kokken, der har gjort sunde madpakker til skolebørnene til sin sag, synes ikke, det går hurtigt nok. På Labours kongres i Manchester citerede undervisningsministeren ham for denne bemærkning: "I må være lidt mere nazistiske på det punkt."

Neanderthal

Neanderthalmanden rører på sig igen - eller retter mændene. Nye fund viser nemlig, at nogle af dem boede ved den franske kanal, hvor de under subtropiske forhold spiste elefanter og næsehorn. Det var i år 125.000 før Al Gore.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her