Læsetid: 1 min.

GAMLE NYHEDER

2. september 2006

De britiske fagforeninger advarer mod at bruge magt

Lederne af de britiske fagforbund T.U.C., der har over 8 millioner medlemmer, gav i aftes deres støtte til 18-magts planen om international kontrol med Suez-kanalen, men advarede mod at gennemtvinge den med magt uden de Forenede Nationers sanktion.
T.U.C.’s generalforsamling erklærede i en resolution, at den uhindrede passage gennem Suez-kanalen er af livsvigtig betydning for arbejderstanden i saavel Europa som i det mellemste Østen og Asien.

2. september 1956

Cuba er beredt til aktion imod Sydafrika i Angola

De sydafrikanske styrker inde i Angola viser ikke tegn på tilbagetrækning, og der udkæmpes fortsat kampe ved fronten nær Kamaha omkring 120 kilometer nord for grænsen til Namibia, oplyste det angolanske nyhedsbureau Angop tirsdag.

Sydafrika sendte styrker ind i Angola for en uge siden, og mandag behandlede FN's Sikkerhedsråd invasionen. Mens flere vestlige lande stemte for en fordømmelse af Sydafrika, nedlagde USA veto mod resolutionen.

2. september 1981

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her