Læsetid: 7 min.

STUDIESTART

Hvorfor har du valgt dit studium? Og hvad vil du bruge det til? Information har spurgt en række unge
1. september 2006

Helle Bjerg Petersen, 22 år, læser kemi og matematik på KU på 4. år

Jeg kan meget godt lide kemi og matematik, og jeg vidste ikke rigtig, hvad jeg skulle i gang med, men så kendte jeg en, der skulle i læse det og tænkte: ’nå ja det lyder da meget spændende’. Hvad jeg skal bruge det til? Ja, det er et godt spørgsmål. Man kan vel blive gymnasielærer, og det har jeg heller ikke noget imod, men det er ikke noget, jeg tænker så meget over endnu.

Lena Berger, 26 år, læser til cand.merc.jur ved CBS, skriver speciale

Jeg har altid vidst, at det skulle være noget med økonomi og syntes, at den juridiske vinkel kunne gøre det lidt bredere. Jeg skal arbejde som forsikringsmægler, som er en juridisk forsikringsrådgiver. Den 1. september skal jeg starte på mit nye arbejde.

Ane Damgaard, 22 år, læser til civilingeniør i bioteknologi på 3. år

Jeg læser til civilingeniør, fordi det havde jeg lyst til. Jeg syntes, det lød spændende. Når jeg er færdig med at læse, skal jeg rejse og arbejde. Hvilket arbejde, jeg ender med at få, kommer an på så meget. Jeg ved jo heller ikke præcist, hvad jeg vil lave.

Danny Pedersen, 25 år, læser cand.merc. på CBS

Mit studium ligger lige i forlængelse af min HHX-studentereksamen. Jeg gad ikke at tage et sabbatår, men gik direkte i gang med en bachelor i filosofi og økomoni. Med mindre man uddanner sig til tømrer eller sygeplejerske eller noget andet meget fagspecifikt, er det svært at vide præcist, hvor det bærer hen. Men mon ikke det bliver til noget inden for konsulentbranchen.

Sarah Egelund, 25 år, læser til farmaceut på 5. år

Jeg har altid drømt om at læse fysik, men jeg syntes, at det var for tørt. Jeg syntes, at farmaceut-uddannelsen lød som en god blanding af alle de fag, som jeg interesserer mig for. Jeg har en plan om, at jeg vil lave noget med klinisk medicin og arbejde på et sygehus. Det er ikke særlig udbredt i Danmark, så jeg skal måske arbejde i London eller et andet sted i udlandet.

Troels Linnet, 23 år, læser nanoteknologi på 2. år

Jeg kan godt lide fysik, men vejen til erhvervslivet er kortere med nanoteknologi, hvor der måske kun går 20-30 år, før man kan få gavn af sine resultater. Jeg vil gerne inden for virksomheder, der laver noget med overflader. Det kunne for eksempel være inden for medicinen, hvor piller ved hjælp af nanoteknologi kan finde vej til det sted, hvor medicinen skal bruges.

Clara Rao, 22 år, læser HA jur. på 3. år ved CBS

Jeg synes, at uddannelsen giver gode redskaber til fremtiden. Jura og økonomi synes jeg ikke, at man gå galt med. Jeg vil gerne lave noget inden for noget organisation eller konsulentarbejde. Jeg kunne godt tænke mig at have en funktion som en katalysator og få folk til at samarbejde og få virksomheder til at opnå maksimal profit.

Henrik Ståhlberg, 28 år, læser til lærer på 3. år

Det er fedt at arbejde med børn. Formidlingsdelen kan jeg også godt lide. Det pædagogiske tæller mere for mig end det faglige, men det er jo ikke pænt at sige i dagens politiske klima. Jeg tror, at jeg skal være lærer, men hvilken slags ved jeg ikke. Enten vil jeg undervise i de mindre klasser, eller også bliver det noget med at undervise børn med særlige behov.

Frederik Roed, 26 år, læser til cand.merc.fir. ved CBS, har skrevet speciale

Fagområdet interesserer mig. Det var især business-aspektet, som jeg var interesseret i. Jeg skal være management trainee i et stort medicinalfirma. Det er et område, som har min store interesse, så det er cool at kunne komme ind i den branche med det samme.

Simon Heidemann, 25 år, læser politik og administration

Jeg læser faget, fordi jeg interesserer mig for samfundet og for politik. Jeg vil gerne arbejde for en privat virksomhed inden for EU-systemet. Jeg tager orlov fra mit studium det kommende semester for at arbejde for en lærerfagforening, der har et kontor i Bruxelles.

Nanna Maaløe, 22 år, læser medicin på 3. år

Jeg begyndte at læse, fordi jeg godt kunne tænke mig at blive læge. Der var heller ikke andre fag, jeg hellere ville læse. Når jeg er færdig, vil jeg gerne være læge på et hospital, men jeg ved ikke lige i hvilket speciale.

Mette Vestergaard-Nielsen, 22 år, læser til dyrlæge på KVL på 3. år

Jeg har altid været meget interesseret i dyr. Jeg vil gerne forbedre velfærden for produktionsdyr. Jeg er blevet meget interesseret i cellebiologi og molekylærbiologi og kunne tænke mig at beskæftige mig med kræftforskning. Jeg overvejede at søge ind i politik, men det har jeg ikke lyst til. Jeg har lavet en del studenterpolitik og løb hovedet ind i en masse bureaukrati.

Camilla Fabricius, 25 år, læser journalistik på RUC, er i praktik

Jeg gik i gang for at blive journalist. Fordi jeg allerede kender Århus, valgte jeg RUC for at få nye udfordringer og komme til en anden by. Jeg vil gerne lave tv, og jeg vil gerne lave dokumentar og måske film, fordi jeg synes, at det giver mulighed for at få udvidet sin horisont både for andre mennesker og én selv. Hvis jeg skal lave tv, vil jeg gerne lave børne-tv.

Jens Peter Jensen, 26 år, skal til at læse historie på KUA

Jeg havde søgt ind på teaterskolen, men kunne ikke komme ind. Så var historie det mest interessante. Det skulle være det, hvis det skulle være noget. Jeg kunne godt tænke mig at blive ansat i Forsvarets Efterretningstjeneste, som jeg har hørt, ansætter historikere som analytikere, hvis de har speciale i konfliktområder.

Stine Kjær Petersen, 24 år, læser naturressourcer på KVL

Jeg ville bare gerne noget med biologi. Oprindeligt startede jeg med at læse til landskabsarkitekt, men det var meget diffust, så jeg skiftede internt på KVL, for det er en fantastisk skole.
Præcist, hvad jeg skal bruge det til, ved jeg ikke. Det er mest, fordi jeg ikke ved, hvad man kan blive med den uddannelse, men også fordi de på skolen siger, at vi selv skal ud og skabe vores job.

Anders Markussen, 23 år, læser datalogi på KU på 5. år

Det var nok, fordi jeg ikke rigtig vidste, hvad jeg ville og havde lyst til at prøve noget anderledes, end de fag man havde i gymnasiet, og startede derfor på kemi og datalogi. Jeg vil gerne ind i noget konsulentarbejde, formentlig som ledelseskonsulent og noget med at rådgive omkring, hvilke beslutninger man skal tage om IT-strategi.

Melanie Boisleve, 24 år, BA i erhvervssprog, læser cand.ling.merc. på CBS

Jeg er halvt fransk og ville gerne gå videre med det franske. Uddannelsen var en mulighed for at gøre det og forbedre mit franske. Jeg regner med at se, hvad tiden vil bringe. Det er så bredt, hvad der er af muligheder. Jeg synes, at man har lært en masse, men at man på samme tid har lært lidt af det hele.

Mette Halborg, 22 år, læser sprog og økonomi (SPRØK) på CBS

Jeg har arbejdet i Nicaragua og blev glad for spansk og den latinamerikanske kultur. Jeg gad ikke kun at læse grammatik og ville gerne læse sproget i en kontekst. Jeg er ikke interesseret i sproget for sprogets skyld og ville gerne læse noget økonomi. Jeg vil gerne arbejde i Danida og skabe udvikling gennem forretningsinitiativer, hvor private har profit, mens man skaber udvikling.

Kim Jespersen, 29 år, læser indonesisk og sydøstasienstudier på 3. år

Jeg har boet i Indonesien i to år og kunne indonesisk i forvejen. Jeg vil gerne have papir på det, jeg kan, og mulighed for at komme til Indonesien og arbejde. Jeg regner med at tage en overbygningsuddannelse på KVL, der hedder agriculture and development, fordi jeg gerne vil til Indonesien gennem en organisation og arbejde med naturbevarelse.

Cecilie Herfelt, 23 år, læser biologi på KU på 3. år

Jeg tror altid, at jeg har kunnet lide naturen. Biologi er delt meget op i waders og kittel afhængigt af, om man er mest til at komme ud i naturen eller arbejde på laboratorium. Jeg ville gerne det hele, men nu er det blevet til kitlen. Jeg aner overhovedet ikke, hvad jeg skal bagefter, men det er et område, hvor der sker mange ting, og hvor der er mange muligheder.

Esben Rugbjerg, 29 år, læser til civilingeniør inden for IT på DTU på 7. år

Jeg valgte uddannelsen, fordi jeg ikke helt vidste, hvad jeg skulle lave, og syntes, at det så ud til, at man kunne få nogle spændende jobs, hvis man læste til ingeniør. Jeg skal ud og udvikle noget spændende teknologi, som forhåbentligt er med til at gøre verden til et bedre sted at være. For eksempel kunne jeg være med til at udvikle et system, der forhindrer biler i at køre sammen.

Morten Ib Nielsen, 25 år, læser datalogi på KU, håber at skulle skrive ph.d.

Jeg tror, at jeg havde en forestilling om i gymnasiet om, at jeg ikke gad det med computere. Der var det mere matematik, jeg overvejede. Hvis det skulle være noget med computere, skulle det være med en teoretisk tilgang. Hvis jeg skal skrive ph.d., skal det være fordi, jeg synes, at det er sjovt, eller fordi jeg selv får noget ud af det.

Emilie Banke, 25 år, læser til lærer på Frederiksberg seminarium på 4. år

Jeg gik i gang, fordi jeg vil være almen musikpædagog. Jeg tager musik på linjefag og vil gerne læse videre til musikpædagog på konservatoriet. Jeg regner med, at jeg skal undervise i musik på musikskoler, efterskoler eller i folkeskolen. Jeg kan også finde på at bruge min folkeskolelæreruddannelse, men det er rart at have mulighed for noget andet, for det er hårdt at være lærer.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu