Læsetid: 2 min.

ANDRE AVISER MENER

12. oktober 2006

BERLINER ZEITUNG

Merkel var for spag

BERLIN, 11. okt. – Kanslerinde Angela Merkel var alt for forsigtig i sine kommentarer til mordet på Anna Politkovskaja, da hun i går mødtes med Putin. De, som havde håbet på fra hendes læber at høre skarp kritik af situationen i Rusland, må i dag være skuffet. For det er i høj grad legitimt at ytre dyb bekymring over det stadig mere voldelige fremmeDhad i Rusland, den ’kolde krig’ med Georgien og de grasserende lejemord som det på Anna Politkovskaja.

DESERET MORNING NEWS

Islamistiske selvkarikaturer

SALT LAKE CITY, 10. okt. - I betragtning af de dybtfølte reaktioner på sidste års politiske karikaturer i en dansk avis, der skildrede Muhammed negativt (og her sigter vi ikke til de voldelige udbrud), kan intet undskylde de personer, som troede, at billeder af en kamel med Muhammeds hoved og øldåser som pukler ville være harmløse. Alligevel er vi langt forbi det stadium, hvor islams radikale fraktioner burde have lært, at udøvelse af ytringsfrihed ikke kan imødegås med vold og trusler. Udtalelser fra en militant bevægelse i Jordan om, at video-optagelserne afslører "den sande natur af striden mellem muslimer og deres fjender, som styres af USA", skader muslimer i Vesten mere end noget indvandrer-fjendsk dansk parti kan gøre.

Efter de voldelige reaktioner på sidste års tegninger og på pavens seneste udtalelser er slig vold blevet så forudsigelig, at den er intet andet end en karikatur på sig selv.

24 HEURES

Lesbiske ud af skabet

LAUSANNE, 10. okt. – I dag er det national Coming Out Day. Det skønnes, at så mange som 200.000 lesbiske kvinder i det fransktalende Schweiz ikke tør vove sig ud af skabet. Stille, diskrete eksistenser er de – i den grad har de vænnet sig til et liv i skyggen. Lesbiske hænges dog ellers mindre ud, hånes mindre end bøsser. I dag, hvor mange bøsser endda formår at spille på deres seksualitet som et trumfkort, mangler de lesbiske i den grad rollemodeler. Ved at træde ud af skabet løber de kun én risiko: at finde deres identitet.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her