Læsetid: 1 min.

GAMLE NYHEDER

21. oktober 2006

'Times' kapitulerer for Monroe

*LONDON. To store London-blade har givet udtryk for deres uhæmmede beundring for Marilyn Monroe. Beundringen gælder ikke hendes berømte ydre, men hendes talent som skuespillerinde. Baade 'Daily Mail' og 'Times' er med udgangspunkt i Marilyns præstation i filmen Bus Stop inde paa, at der bor mere i hende end man skulle tro efter hendes hidtidige karrière. Hun betegnes som 'filmverdenens mest voksne barnestjerne' og det erklæres, at hun ville have været en straalende partner for Chaplin i denne komikers store dage.

Information, den 21. oktober 1956

Hånden og kloen var et vartegn

*I august og september har 55 repræsentanter fra frie gruppeteatre og aktive græsrodsbevægelser fra både Latinamerika og Europa mødtes i en nedlagt pigeskole i Norditalien. Til mødet har der været inviteret en gruppe professionelle europæiske og asiatiske teaterfolk. Blandt de europæiske teaterfolk var f.eks. Dario Fo og Jerzy Grotowski. Eugenio Barba fra det danske Odin Teater var leder af mødet. Han har dannet en skole for teaterantropologi. Peter Elsass har deltaget og giver denne situationsrapport: Hånden og kloen. Hver for sig er de ikke interessante at se på, men sammen giver de udtryk for hvordan en almindelig hånd kan blive forandret. Med en lille krumning og en let fortegning bliver hånden forvredet til en fysiognomi, som ligger ud over vores almindelige daglige oplevelsesmåde. (....).

Information, den 21. oktober 1981

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her