Læsetid: 2 min.

ANDRE AVISER MENER

14. november 2006

FRANKFURTER RUNDSCHAU
Midten og den højre rand
FRANKFURT, 13. nov. - "Fra folkets midte" var mottoet for det højreradikale NPD's partidage. På tragisk vis træffer dette slogan en del af virkeligheden. For det er ikke kun blandt de socialt forarmede, de eksistensangste eller i de østlige randzoner, at de tanke- og følelsesverdener findes, som ikke gør alle, der har dem, til nazister, men i al fald kan påberåbes som legitimationsgrundlag af kræfter, der vil gøre dem til nazister. Empiriske studier viser, at disse tanke- og følelsesverdener har klangbund i dele af folkedybet. Hvad følger heraf? At vi skal forbyde NPD som toppen af isbjerget og ellers gyde tolerance på vandene? Nej, visselig ikke. Enhver må spørge sig selv, om han eller hun lukker ørene, når 'anstændige borgere' i ord og gerning tamper løse på minoriteter. I midten af samfundet må vi selv begynde, hvis vi ikke vil tåle nazister og fremmedhadere i dets rand.

HAARETZ
Nu kan Bush holde løftet
*TEL AVIV, 12. nov. - Bush-regeringen har aldrig involveret sig aktivt for at løse den arabisk-israelske konflikt, mens Demokraterne støtter en aktivistisk indfaldsvinkel. Præsident Bush har lovet, at før hans embedstid udrinder, vil en palæstinensisk stat se dagens lys. Han har kun to år tilbage til at holde løftet. Nu kan han regne med fuld opbakning fra Kongressen foruden tilslutning fra moderate arabiske stater. Bush har nu chancen for at udvise initiativ og stille krav til begge parter i en situation, hvor Israel og palæstinensere synker stadig dybere ned i nye blodudsgydelser.

THE DAILY TELEGRAPH
Muslimer: Rør ikke ved julen
LONDON, 13 nov. - Selvfølgelig tager muslimer ikke anstød af julefestligheder. Islam lærer respekt for de andre abrahamiske religioner og deres ret til egne åbenbaringer. Og sund fornuft tilsiger, at jul er en glæde for alle, ikke kun kristne kirkegængere. De muslimske ledere, som kræver, at statslige institutioner forsat markerer jul med pynt og lignende, bekræfter, hvad de fleste af os anede: At den 'minoritets-følsomhed', hvide venstrefløjsere advarer om ved sådanne lejligheder, er humbug.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her