Læsetid: 2 min.

ANDRE AVISER MENER

*KØBENHAVN, 12. nov. - Når komikken har lagt sig, står vi tilbage med en miljøminister, som bør overveje, om hun er for fin eller sart til politik....
13. november 2006

Berlingske Tidende

Connie har et problem

*KØBENHAVN, 12. nov. - Når komikken har lagt sig, står vi tilbage med en miljøminister, som bør overveje, om hun er for fin eller sart til politik. Når hun i en interviewbog udtaler, at vi "har en finansminister, som dybest set ikke mener, at der i Danmark er nogen miljøproblemer", så er problemet Connie Hedegaards eget. Ret til at mene, hvad hun vil, har hun naturligvis herfra og til dommedag, men hvorvidt det er klogt at sige, hvad hun siger, er et helt andet spørgsmål. Desuden kan man frygte, at hendes udtalelser skygger for sagens kerne miljøpolitikken for i stedet at komme til at handle om hende selv, og det er uanset den respekt, der ellers står om hende, proportionsforvrængning.

Politiken

Jelved lyder utroværdig

* KØBENHAVN, 12. nov. – Når det kommer til stykket, ved vælgerne jo godt, at de radikale næppe får statsministerposten, og at der ikke kan stilles ultimative krav i dansk koalitionspolitik. Det ved Marianne Jelved og gruppen naturligvis også. Når de er endt, hvor de er endt, er det, fordi valget af en egen statsministerkandidat forekom dem at være den eneste måde at undgå at vælge mellem to andre på – Helle Thorning og Fogh. Jelved lyder utroværdig, fordi den nye linje har tvunget hende til at tale taktik i stedet for politik. Men formålet er jo både politisk og letforståeligt: Det drejer sig om at bryde DF’s greb om magten – på den ene eller den anden måde. Det har hendes vælgere næppe noget imod at få at vide.

International Herald Tribune

Høj pris for at lade stå til

* WASHINGTON, 12. nov. — Der har aldrig været nemme svar på at skabe fred mellem Israel og palæstinenserne. Men den frygtelige pris for at ignorere problemet viste sig igen tydeligt denne uge, da israelske kampvognsgranater smadrede et kvarter i Gaza og dræbte 18 mennesker ? heraf syv børn ? mens de sov... Vi havde håbet på, at Bush og Rice ville have erkendt omkostningerne ved ingenting at gøre og lade stå til efter sommerens katastrofale krig i Libanon. Måske denne uges kig ind i afgrunden igen vil vække dem.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her