Læsetid: 2 min.

ANDRE AVISER MENER

3. november 2006

BERLINGSKE TIDENDE

Magten er mangfoldig

*2. nov. - Man havde det måske på fornemmelsen. Men det blev ikke sagt. Ikke før i går. Som Berlingske kunne berette vil der næste år hverken ske nedskæringer eller massefyringer i landets børnehaver, sådan som pædagogernes fagforening BUPL ellers har haft held med at bilde medierne og en stor del af befolkningen ind i et af nyeste tiders største politiske bluffnummer. Børn får flere penge næste år. Så kort kan det siges, 300 kr. pr. barn for at være præcis. Både BUPL og foreningens støttepartier, anført af Socialdemokraterne, er nu i gang med at forklare sig og nægter fortsat at indrømme, at de gik over stregen i deres velgennemførte mediekampagne. Medierne selv tier - på trods af, at det er dem, der har mest at lære. Lektie nr. 1 er, at "magten", hvis intentioner og handlinger medierne skal kontrollere, ikke altid sidder på Christiansborg eller i regeringen, men sagtens kan befinde sig i en børnehave eller i en anden offentlig institution eller i en organisation for offentligt ansatte.

INTERNATIONAL HERALD TRIBUNE

Tysklands hær

*PARIS, 2. nov. - Tyskland har nu erklæret sig officielt. Man er nu forberedt på at bevæge sig ud af efterkrigstidens pacifist-tilstand og påtage sig en større rolle i forhold til den globale sikkerhed. Det er godt. Der har i lang tid ikke været nogen god grund til, hvorfor Tyskland ikke skulle påtage sig sin del af den globale fredsindsats. At forsvare egne grænser, det var hvad den tyske hærs opgave blev begrænset til efter Anden Verdenskrig, kan næppe kaldes en påtrængende opgave i dagens Europa. Berlins udmelding om international sikkerhed taler om en velkommen udvidelse af Tysklands rolle i forbindelse med konfliktafværgelse, fredsbevarende indsats og antiterroraktioner. De militære bånd til USA vil stadig være kernen i Berlins forsvarspolitik. Men større og mere slagkraftige troppebidrag fra Europas folkerigeste NATO-medlem kan hjælpe med til at genskabe et vist omfang af politisk balance i en alliance, der i stigende grad skævvrides af Washingtons militære rolle.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her