Læsetid: 1 min.

GAMLE NYHEDER

29. november 2006

INFORMATION, DEN 29. NOVEMBER 1956
Ægypten truer atter med krig
*CAIRO. I truende vendinger anmodede Ægypten sent i aftes de Forenede Nationer om øjeblikkelig at fastsætte en bestemt dato for de britisk-fransk-israelske troppers rømning af Ægypten (...).

SYDNEY. Australiens premierminster Robert G. Menzies stillede sig i aftes fuldt bag Storbritannien i den mellemøstlige konflikt og advarede USA mod at glemme, at den politiske kontrol med Suez-kanalen stadig er et afgørende problem, der må løses tilfredsstillende.

LONDON. Det britiske admiralitet meddelte i aftes, at betydelige forstærkninger var paa vej for at hjælpe ved arbejdet med at rydde Suezkanalen ved Port Said. Otte skibe er indtil nu engageret i rydningsarbejdet.

INFORMATION, DEN 29. NOVEMBER 1981
Et tysk Requiem
*At sørge over de døde er at bekræfte, at livet er værd at leve. Ellers ville der ikke være grund til at sørge. Ernst Bloch har i sit værk om "håbets princip" udviklet den tanke, at et requiem "omkredser det højeste godes hemmelige land", nemlig fællesskabet og kærligheden som jordisk utopi. Ved at udmale livets ophør og glædens fravær lovsynger ethvert requiem indirekte livsglæden og indrammer en underforstået "ode til glæden", som hos Schiller og Beethoven. (....).

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her