Læsetid: 1 min.

GAMLE NYHEDER

*Studenternes nystartede tøjindsamling til ungarske studenter har allerede faaet saa mange bidrag, at den første vognladning kan afgaa i løbet af d...
9. november 2006

INFORMATION, DEN 9. NOVEMBER 1956

Første vogn med tøj kører i dag

*Studenternes nystartede tøjindsamling til ungarske studenter har allerede faaet saa mange bidrag, at den første vognladning kan afgaa i løbet af dagen i dag. Studenterne har netop været i kontakt med generalsekretæren for Danmarks Internationale Studenterkomité (DIS), stud.jur. Ole Scherfig-Jensen, som forleden rejste til Østrig for at formidle de danske studenters hjælp til de ungarske studenter. De ungarske studenter og professorer har deltaget i kampene i Ungarn og har ikke været af deres meget lasede tøj i de sidste 14 dage. De har maattet forlade alt hvad de ejede.

INFORMATION, DEN 9. NOVEMBER 1981

Kolde vinde blæser

*47 danske kulturpersonligheder har meldt sig ind i organisationen Amnesty International, som en reaktion på situationen omkring forfatteren Arne Herløv Petersens anholdelse. Det oplyser forfatteren Jannick Storm, som er blandt de indmeldte og en af initiativtagerne til aktionen. Han understreger , at den ikke skal opfattes som en protest mod anklagerne mod Arne Herløv Petersen eller myndighedernes behandling af ham. »Indmeldelserne er en stilfærdig protest mod den hetz mod fredsforkæmpere, der er opstået i kølvandet på sagen. Man mærker kolde vinde blæse, og jeg er forundret over, at man i visse kredse søger at gøre det odiøst, at nogle mennesker går ind for fred«, siger Jannick Storm.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her