Læsetid: 2 min.

'Naser Khader ved det ikke selv...'

Men han udtrykker politiske synspunkter, som er identiske med det, som CD står for, siger Bjarne Møgelhøj, CD's partiformand, om partiets stormkur til den radikale toppolitiker
3. november 2006

I denne uge forsøgte det lille parti CD, at få Naser Khader med over i partiet. Khaders profil passer perfekt, mener CD's formand Bjarne Møgelhøj. Men der er et lille problem. Naser Khader vil ikke .

- Tillykke med den flotte meningsmåling. CD står til at få 20 mandater, hvis Naser Khader bliver medlem. Hvem har egentlig fundet på dette her smarte pr- stunt?

"Tak skal du have. Det er Joachim (Joachim Nielsen, instruktør, red.), der har fået lavet undersøgelsen, men vi har i det sidste halve år diskuteret de udmeldinger, som Naser Khader er kommet med. Det er jo ren CD-politik. Vi har kunnet se, at Khader har haft svært ved at finde forståelse for sine synspunkter i Det Radikale Venstre. Nu er det hele mundet ud i fem politiske krav, plus statsministerposten. Naser Khader ved det ikke selv, men han udtrykker politiske synspunkter, som er identiske med det, som CD står for. Derfor har det været naturligt at få lavet denne her måling med Khader," siger Bjarne Møgelhøj

$SUBT_ON$'Han er skabs-CD'er'

- Men hvorfor overhovedet få lavet en måling, når nu han ikke vil have noget med jer at gøre? Khader vil jo ikke være medlem af CD.

"Det er ganske interessant at se, om vi kan få ændret den situation i dansk politik, vi har haft siden 2001. Derfor er det interessant at lave en måling, som viser, hvad der vil ske, hvis Khader tog konsekvensen og skiftede til CD."

- Men hvad kan I bruge det her nummer til? CD har nu profileret sig på en radikal politiker, som ikke gider at være medlem af jeres parti. Er det en god strategi?

"Vi mener, at Khaders synspunkter er lig med CD's synspunkter. De radikale har bevæget sig langt væk fra de midtersynspunkter, som partiet har haft tidligere. Khader er jo ikke enig i de fem ultimative krav, og han er ikke enig i statsministerkravet. Vi mener faktisk, at Khader er skabs-CD'er."

- Men Naser Khader har jo sagt, at han ikke vil kendes ved jer?

"Der findes spørgsmål, som der kun er et svar til. På spørgsmålet om Naser Khader kunne tænke sig at skifte til CD, kan han jo kun sige en ting. Han bliver nødt til at sige nej. Jeg har hørt alt, hvad Khader har sagt i denne her sag, og han har aldrig sagt, at han aldrig vil stille op for CD."

- Hvad siger det dig, at CD kan få 20 mandater, hvis Naser Khader melder sig ind i partiet. I dagens (torsdag, red.) meningsmåling i B.T. står CD til at få 0 mandater. Siger det ikke meget tydeligt, at CD's politiske projekt ikke har nogen opbakning hos vælgerne?

"Vi må erkende, at vi ikke har nogen mulighed for at slå igennem med vores synspunkter. Når vi skriver indlæg til aviserne, bliver de ikke bragt, og det gør vores pressemeddelelser heller ikke. Vi mangler en til at sælge vores politik, og en som kan slå igennem i medierne. CD har et stort vælgerpotentiale, men vi bliver udelukket af medierne. En type som Naser Khader har den rigtige CD-profil. Det mener jeg fortsat, han har."

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her