Læsetid: 2 min.

Rohde får en chance til

Jens Rohde skal stå skoleret for TV 2's bestyrelse i dag. Gina Øbakke (S) kræver sanktioner uden at præcisere hvilke. TV 2's adm. direktør freder Rohde denne ene gang
28. november 2006

Ved et stort anlagt pressemøde den 7. september i år sagde Jens Rohde farvel til dansk politik og goddag til hvervet som direktør for TV 2's kommende radiostation. Samtidig erklærede han over for Ekstra Bladet, at han ville sætte sig i "grebningen i Folketingssalen". På de allerbagerste pladser forstås.

Aftalen med TV 2's direktør, Per Mikael Jensen, var så klar, som den overhovedet kunne blive: Slut med politisk indblanding fra Rohde.

Ja til TV 2, nej til Venstres tungeste ordførerpost uden dog at give slip på lønnen. 170.250,50 kroner når Rohde at hive ind til sig selv for at være passivt medlem af Folketinget fra 15. september og frem til nytår.

Venstres gruppeformand, Svend Erik Hovmand, ser dog ikke noget problem i, at Jens Rohde bliver aflønnet af Folketinget i godt fire måneder, selvom han i princippet ikke er længere er politiker.

"Jens har deltaget i afstemninger, og så er han jo ved at afvikle tingene herinde. Han har jo et kontor, der skal ryddes, og så har han givet konsulentbistand til den ny politiske ordfører (Troels Lund Poulsen, red.). Det er rigtigt, at Jens ikke har været så synlig, men nu sænker julefreden sig snart over Danmark, og så er denne her sag snart glemt,"siger Svend Erik Hovmand, der ikke har yderligere kommentarer til sagen.

Ingen pligt

Heller ikke Folketingets formand, Christian Mejdahl, ønskede i går at blande sig i Rohdes lønforhold. Mandatet i Folketinget er frit, og MF'ere har ingen pligt til at mene noget, lyder holdningen fra formandskontoret.

Men i TV 2's ledelse har man derimod en holdning til, at den kommende radiodirektør har en politisk mening.

"Jens har sagt, det han har sagt. Det er en kæmpe brøler, og det er Jens sådan set helt enig med mig i. Sådan noget gør man kun én gang," siger Per Mikael Jensen. På et bestyrelsesmøde i dag vil Per Mikael Jensen derfor tale for, at Jens Rohde får en chance til.

- Men der er vel ikke nogen danskere, der er i tvivl om, hvilken politisk holdning Rohde har. Hvorfor er det så farligt, at han siger de her ting om Helle Thorning-Schmidt. Det er vel fuldstændigt forudsigeligt, det han siger?

"Du har en pointe, men jeg ved nu ikke, hvor forudsigeligt det var. Vi havde faktisk en klar aftale om, at han ikke skulle udtale sig politisk. Jens Rohde er ikke ansat som redaktør, og Jens Rohde er ikke ansat til at lede journalistikken på TV 2 på nogen som helst måde. Jeg kunne aldrig drømme om at ansætte Jens Rohde til noget som helst journalistisk. Der har han diskvalificeret sig selv, fordi modtageren af budskabet risikerer at tænke: Det siger han jo kun, fordi han er gammel Venstremand. Jens er direktør for et public servicemedie, og derfor skal vi altid tilstræbe den højeste objektivitet modsat aviserne. Derfor sker det her ikke igen," siger Per Mikael Jensen.

Det socialdemokratiske medlem af TV 2's bestyrelse Gina Øbakke vil ikke præcisere sin krav forud for mødet, "men det er klart, at denne her sag skal medføre nogle sanktioner over for Jens Rohde," siger hun.

Det var i går ikke muligt at få en kommentar fra Jens Rohde.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her