Læsetid: 2 min.

ANDRE AVISER MENER

4. december 2006

Politiken

Lov er lov...

*Der er ikke nogen udsigt til en generel liberalisering, hvor de urimeligheder, der rammer alle slags danskere, som 24-års reglen eller tilknytningskravet, revideres. Hvad det angår, skal der et valg til, og en helt ny forståelse for, hvordan et åbent samfund kan indrette sig i den moderne verden. Det, der her og nu burde være et ganske lille håb om er, at de folkevalgte vælger at slække lidt på den kolde og principfaste retorik, de har spærret deres medmenneskelighed inde i. Det drejer sig ikke om at slå grænser op eller modtage tusinder af flygtninge eller indvandrere. Det drejer sig om, hvorvidt nogele ganske få herboende, der er endt i tragiske og urimelige situationer, skal have en chance. Kort sagt, om der er nok mennesker på Christiansborg, der har mod og vilje til at give begrebet humanitær opholdstilladelse en betydning, der svarer til ordenes indhold.

Ekstra Bladet

Kronprins på prøve

*Det vil gavne Lars Løkkes chancer for en fremtidig karriere i Venstre, hvis Fogh giver ham et andet job. Mest nærliggende er det at gøre ham til gruppeformand i stedet for snorketræet Svend Erik Hovmand. Fogh selv kunne godt bruge en slagkraftig gruppeformand, og han har heller ikke brug for Lars Løkke som en omvandrende påmindelse om bruddet på regeringens kontrakt-politik med vælgerne.

For Lars Løkke vil posten som gruppeformand give ham mulighed for at genskabe det gode forhold til folketingsgruppen, der har lidt under, at den travle minister mest har optrådt som Foghs forlængede arm. En pause som minister vil kort sagt give ham tid til igen at beskæftige sig med grundlæggende, politiske temaer, et job, der vil passe til hans uomtvistelige evner som kommunikator.

Berlingske tidende

Ministeren trodsede tyngdeloven

*Sjældent har en enkelt minister udløst så meget vrede og så mange protester - demonstrationer, protestbreve og følelsesladede vredesudbrud - som kulturminister Brian Mikkelsen (K). Og så tilmed i et ministerium, der budgetmæssigt kun fylder en minimal del af det samlede statsbudget. Alene derfor er det imponerende, at den konservative politiker i fredags kunne fejre æren som den kulturminister, der har siddet længst tid i træk.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her