Læsetid: 1 min.

ANDRE AVISER MENER

2. december 2006

INDEPENDENT

'Aids stopper med mig'

*London, 1. dec. - Aids er, med Kofi Annans formulering, det største enkeltstående tilbageskridt i den menneskelige udviklingshistorie. Temaet for verdens aids-dag i dag er, at hver af os må erklære, at "aids stopper med mig". Det gør den. Når det gælder aids, er tavshed døden. Og det samme gælder passivitet.

NEW YORK TIMES

Bush’s mangel på nysgerrighed

*New York, 1. dec. – Præsident Bush’s pressemøde i går med premierminister Nuri Kamal al-Maliki af Irak føltes endnu mere uvirkeligt end normalt, når hr. Bush insisterede på, at hr. Maliki er »den rette mand for Irak«, og på at amerikanske tropper vil blive «indtil arbejdet er overstået,« mens hr. Maliki forsikrede pressen om, at hans land er et demokrati, og han selv ikke er shiitiske militsers gidsel. (...) Hr. Bush’s mangel på nysgerrighed var velkendt, selv før han blev præsident, men som tiden er gået, og de dårlige nyheder har hobet sig op, er dette fraværende karaktertræk blevet omdannet til en stædig modstand mod at lytte efter dårlige nyheder. Det har landet simpelthen ikke råd til længere. Tre år med hr. Bush’s lytten til sine mavefornemmelser har kastet Irak i blodigt kaos og forrettet umådelig skade på Amerika. Et akut politikskifte er nødvendigt.

AFTENPOSTEN

Kagekasteren

*Oslo, 1. dec. – Retssagen mod den 24-årige, der kastede en marcipankage på Kristin Halvorsen på hendes første arbejdsdag som finansminister i fjor, handlede om mere end et almindeligt overgreb. (...) Episoden i fjor førte til, at Halvorsen måtte holde større afstand til vælgerne. Mens hun som stortingsrepræsentant i 16 år og SV-leder i otte nærmest daglig gik til og fra arbejde, tvang kagekasteren hende ind i regeringsbilen få timer efter, at hun blev minister. Vi er derfor enige med Halvorsen i, at kagekasteren udfordrede en af de vigtigste værdier i det norske samfund: en i international sammenhæng nærmest enestående mulighed for direkte kontakt mellem toppolitikere og vælgere.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her