Læsetid: 1 min.

GAMLE NYHEDER

5. december 2006

Information den 5. december 1956

Mens Europa sov

* Det er mere end hundrede aar siden, den ungarske digter Alexander Petöfi skrev dette digt, og alligevel føles det, i Mogens Wieths oplæsning, som det mest aktuelle i radioens store Ungarn-udsendelse i gaar:
Europa sov.
Og Døsigheden fik kvalt vort Oprørs stolte Trods.
Aah, Skændsel! Atter hviler Freden
tung som et Fængsel over os.

Information den 5. december 1981

Fredskuffert til minister

*De samvirkende Fredsorganisationer i København samt teaterturnéen 'Alfred' overbragte fredag en fredskuffert til udenrigsminister Kjeld Olesen før hans afrejse til NATO-mødet mandag. Den dannebrogsfarvede kuffert indeholdt bl.a. Socialdemokratiets årsmødebeslutning om et a-våbenfrit Norden, de seneste meningsmålinger om beholdningens syn på oprustningen og FNs nedrustningsdokument.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu