Læsetid: 1 min.

GAMLE NYHEDER

14. december 2006

Information, den 14. december 1956

Første juleskib

*Svenska Amerika Liniens 'Kungsholm' kom til Københavns Frihavn, som aarets første juleskib. Hovedparten af de omkring 175 passagerer var ganske unge, der havde været paa studieophold i USA. Gamle dages emigranttyper, der efter mange aar skulle hjem til jul, var der ikke mange af. Skilte med "Velkommen hjem fætter Rasmus fra Marstal", "Dullerdej, her er Pjok" o.l. lyste op fra kajen som en første hilsen til de hjemvendende. Overborgmester S. Munk talte om trofastheden mod barndommens land.

Information, den 14. december 1981

Militæret tager magten i Polen

*WARSZAWA. Polens kommunistiske magthavere erklærede søndag landet i undtagelsesstilstand og indførte et militærstyre for at afværge, hvad de betegnede som en umiddelbart forestående katastrofe. Et militær-råd til national frelse overtog formelt magten fra midnat med en erklæring om, at myndighederne har tabt tålmodigheden med den frie fagforening Solidaritet, og efter alle andre magtmidler til at dæmme op for fagforbundets politiske ekstremister er udtømt.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her