Læsetid: 1 min.

FOLK

15. januar 2007

Penélope Cruz

Den spanske forførerske er for sin hovedrollepræstation i Pedro Almodóvars film 'Volver' favorit til at vinde en Golden Globe ved prisuddelingen i dag.

Muammar al-Gaddafi

37 år er gået, siden den excentriske kupmager, der aldrig har villet kaldes andet end 'oberst', blev Libyens leder. Blandt hans særheder er Amazone-korpset, en enhed på 40 kamptrænede afrikanske kvinder, der fungerer som hans livvagter.

Martin Luther King

I USA er det i dag Martin Luther King-dag, thi den 15. januar er fødselsdag for den myrdede 'drømmer'. Dagen markeres ved demonstrationer for fred, social retfærdighed og lighed mellem racer, så drømmen lever altså videre.

John Chr. Jørgensen

Ved sin afskedsforelæsning fra Københavns Universitet i dag kl. 15, taler den moustache-prydede litteraturkritiker om 'Journalistiske stilarter: Fra klassisk nyhedsjournalistisk til fortællende nyhedsjournalistik.' God vind fremover, JCJ.

Simone Clarke

Hun er Den Engelske Nationalballets førende ballerina, men pludselig kan publikum og kolleger slet ikke lide hende mere. Hvorfor ikke? Fordi hun åbent støtter det semifascistiske British National Party, der vil 'repatriere' etniske minoriteter.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu