Læsetid: 1 min.

FOLK

22. januar 2007

Arthur Schopenhauer

Forfatteren til 'Verden som vilje og forestilling' har fået opkaldt en øl efter sig: Den hedder 'Son of Schopenhauer' og brygges af Djævlebryg.

Lord Byron

Engang havde digtere samme status som popstjerner i dag: De blev forgudet. Et stort idol, datidens Elvis, var en skotte med klumpfod. Anklaget for incestuøs sex drog han til Grækenland for at kæmpe for frihed. Så døde han. I dag fylder han 219.

Germar Rudolf

Retssagen mod den berygtede Holocaust-benægter forsætter ved en domstol i Mainz i dag. Tænk at et helt retsmaskineri skal ofre gode kræfter på en mand, hvis forskruetheder befinder sig på samme plan som påstanden om, at månen er lavet af grøn ost.

Rasmus Kofoed

I månedsvis har han braiseret, sauteret og legeret. Væbnet med kokkekniv og benhård disciplin vil Danmarks gourmethåb lægge sig ud med verdens største gastronomiske talenter. I 2005 vandt han bronze i Bocuse d'Or - og i morgen går han efter guldet.

Burnin Red Ivanhoe

Albert Ayler og The Who var inspirationskilderne, da det legendariske rockband for 40 år siden fandt sammen. Fick, Menzer og Vogel gløder endnu og spiller gerne på opfordring: 'Jeg er en tingeltangelmand'. Avantgardejazz, beatmusik, The Who og Albert Ayler...

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her