Læsetid: 1 min.

GAMLE NYHEDER

*FRANKFURT, 15. jan. - "Alt er muligt". Under dette slogan træder Nicolas Sarkozy efter sin triumftogskåring i weekenden ind i kampen om at blive F...
16. januar 2007

FRANKFURTER RUNDSCHAU

Sarkozy til kroningsmesse

*FRANKFURT, 15. jan. - "Alt er muligt". Under dette slogan træder Nicolas Sarkozy efter sin triumftogskåring i weekenden ind i kampen om at blive Frankrigs næste præsident. Den energiske indenrigsminister formåede at lade alle medbejlere i den borgerlige lejr gennem de sidste fem år bag sig. Og som var sejren igennem de talrige kampe ham ikke nok, inviterede han dem også med til sammen med titusinder af partimedlemmer at tilsige ham deres solidaritet og underkastelse inden for rammerne af en kroningsmesse, der næppe var et politisk parti værdigt, men snarere en stalinistisk kongres.

Det er denne "alt eller intet"-mentalitet hos Nicolas Sarkozy, som gør over halvdelen af de franske vælgere usikre over for hans person, viser meningsmålinger. Ganske vist er indenrigsministeren så langt den mest populære borgerlige politiker. Alligevel frygter sågar dele af hans tilhængerskare ministerens opfarenhed og tilbøjelighed til at ville kontrollere alt ned til mindste detalje.

THE NATION

Musharraf er stadig USA's mand

*LAHORE, 14. jan - Ambassadør Ryan Crockers bemærkning om, at USA ikke kan bestemme hvilken slags demokrati, der skal praktiseres i Pakistan, fordi man ikke vil blande sig i andre landes indre anliggender, markerer et skifte i forhold til den tidligere holdning, hvor budskabet var, at de bilaterale relationer ville forblive anstrengte, indtil demokratiet fæstnede rod hertillands. Overraskende var det ikke at høre, at Bush-regeringen ikke ville have nogen indvendinger, hvis Pervez Musharraf, Pakistans hærchef såvel som præsident, blev genvalgt for en ny periode. Men Crockers synspunkt om det ønskelige i Musharrafs genvalg deles imidlertid ikke af Pakistans folk, som ønsker at se en hel og fuld overgang fra militærstyre til demokrati. Det er svært at forstå, hvorfor USA ikke kan presse det nuværende regime til at holde frie og fair valg. USA er nødt til at gøre noget for at modvirke det indtryk, at det vender det blinde øje til et folks demokratiske forhåbninger, så længe dette har en hersker, der er USA gunstigt stemt.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her