Læsetid: 1 min.

GAMLE NYHEDER

*De har aldrig været særlig levende, mener Finn Methling, de kan for lidt, de vil for lidt, og de hygger sig for meget. Men kunst har altid kostet,...
17. januar 2007

INFORMATION DEN 17. JANUAR 1957

Er danske dramatikere uddøende?

*De har aldrig været særlig levende, mener Finn Methling, de kan for lidt, de vil for lidt, og de hygger sig for meget. Men kunst har altid kostet, ogsaa penge, derfor er vor kulturpolitik forfejlet: Kunsten skal ikke være flødeskummet paa hverdagens klæge lagkage.(...) Under sin deklamation har Finn Methling rejst sig. Tilfældigt bliver han staaende under et nøgent, primitivt relief paa væggen: En negerkonge. Men som saa ofte tilskynder tilfældet tanken. For er teatret ikke, undrer han, udsprunget af den religiøse kult?

INFORMATION DEN 17. JANUAR 1982

Lige i himlen!

*Mænd og kvinder vil blive ligeberettiget engle i den næste tilværelse, men de vil opnå mere spirituel end kødelig salighed, hed det i en tale, som pave Johannes Paul har holdt til pilgrimme i Vatikanet. I en nærmere uddybning af menneskers tilværelse i livet efter døden sagde paven, at menneskene vil genopstå fra de døde i mandlig og kvindelig form, men at der hverken ville eksistere ægteskab eller formering i livet efter døden. Vi er alle på vej til en tilværelse, hvor vi, som Jesus sagde, vil blive engle og sønner af Gud, sagde Paven.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her