Læsetid: 2 min.

Hvor pinligt kan det blive?

Vejret på DR1 satte onsdag en kedelig bundrekord, der bliver svær at slå
19. januar 2007

Længe har DR1 og TV 2 ladet deres meteorologer konkurre i at poppe de respektive vejrudsigter op med flere minutter lange indslag med regnvåde anlægsgartnere, indeblæste fiskere og kuldslåede skovbørnehavebørn.

Onsdag nåede tv-meteorologen Jesper Theilgaard fra Vejret i DR1 dog bunden.

På dagen, hvor én soldat var blevet dræbt og en anden hårdt såret ved en tragisk skydeøvelse i Oksbøl, vælger Theilgaard kl. 18.55 i rent underholdningsøjemed at vise et - uomtvisteligt forproduceret - indslag om kommende Irak-udsendte korporaler, der på et øvelsesterræn i Antvorskov ved Slagelse kravler gennem mudder og søle som led i forberedelserne til udstationeringen. Det gik der rigtig, rigtig mange minutter med.

Ideen var øjensynligt, at der nu snart er frost på vej, og så kan enhver jo nok begribe, at drengene så får knapt så meget mudder på bukserne.

Usmageligt

Hvis man forestiller sig, at Vejret på DR1 i det hele taget er redigeret, er det i sig selv usmageligt at sende dette indslag længe efter, at omfanget af ulykken i Oksbøl var kendt.

Kl. 16.59 meddelte Ritzau, at to var blevet kvæstet ved ulykken, og kl. 17.35 - altså en time og 20 minutter før Theilgaard skulle på skærmen - kundgjorde samme bureau, at den ene soldat var afgået ved døden.

TV-Avisen kl. 18.30 havde kort før Theilgaards optræden et indslag om ulykken, hvoraf det fremgik, at de pårørende endnu ikke var underrettet, hvilket formentlig medførte, at der onsdag aften løb flere tusinde skrækslagne pårørende og venner rundt i landet og frygtede for netop deres soldat.

Senere på aftenen lykkedes det en meget fåmælt forsvarstalsmand at kundgøre, at den dræbte og den sårede i Oksbøl netop var udstationeret fra - Antvorskov kaserne.

Slægtninge og venner af den omkomne og den hårdt kvæstede og disses kammerater kunne i Vejret på DR1 onsdag se soldaterne karte rundt i mudderet i Antvorskov, før nogen havde fået besked om, hvem den dræbte og den sårede var.

Det er ikke her hensigten at kommentere det danske forsvars generelle tillukkethed, men snarere at få ansvarlige kræfter til at lægge en dæmper på visse popmeteorologers trang til at høre sig selv tale om hvadsomhelst, der på nogen måde kan forbindes med det, vejrudsigter burde handle om, nemlig vejret.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her