Læsetid: 1 min.

Gamle nyheder

6. februar 2007

Information den 6. februar 1957

Moskva skælder ud paa Hitchcock

*MOSKVA. Den amerikanske kriminalfilm Dial M for Murder har haft premiere i Moskva og er blevet sablet ned af kritikken. Moskva-pressen skriver, at tilskuerne føler sig snydt og bedraget, og at skuespillernes anstrengelser var totalt spildt. Karakteristisk er en passus i en af anmeldelserne, hvori det hedder: "Vi maa minde dem, der har ladet denne film forevise, om, at Sovjetkunstens hovedprincip er at opdrage tilskueren i marxismens-leninismens ophøjethed og vor ungdom til kampaand mod borgerlig ideologi". Et andet blad skrev, at filmens banalitet og reaktionære præg "ramte tilskueren som et slag i øjet".

Information den 6. februar 1982

Walesa er igen Nobel-kandidat

*OSLO. Den polske fagforeningsleder Lech Walesa, den svenske fredsforkæmper Alva Myrdal, svenskeren Raoul Wallenberg og den spanske konge Juan Carlos er blandt årets kandidater til Nobels fredspris. Det bekræftede direktør ved Nobelinstituttet, Jakob Sverdrup, tirsdag. De har alle fire været foreslået til prisen tidligere. Walesa var stærkt fremme sidste år, mens Alva Myrdal i mange år har været kandidat til prisen. Der samles i øjeblikket ind til en folkets fredspris til hende. Raoul Wallenberg gjorde en stor indsats for at redde ungarske jøder i de sidste måneder af den anden verdenskrig, men forsvandt selv, da russerne rykkede ind i Budapest. Hans skæbne er ukendt, men det vides, at han i den periode har siddet i russisk fængsel. Enkelte oplysninger går ud på, at han stadig lever.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her