Læsetid: 1 min.

Gamle nyheder

Gamle nyheder bragt i dagens Information
20. marts 2007

INFORMATION, DEN. 20 MARTS 1957
Frie ord i æteren

STOCKHOLM. Der er begyndt at ske noget indenfor svensk radio i det sidste aars tid. Der lyttes mere, der tales om den, og der skrives for og imod den. Og midt i dette tilløb til en bedre radio indtraf der i sommer en begivenhed, som blev optakten til en stor debat om friheden i æteren. Den aldrig svigtende frihedskæmper Vilhelm Moberg opfordredes sammen med andre fremstaaende personer til at diskutere de senere aars retsskandaler i Sverige. Moberg sagde ja til opfordringen, men Sveriges omdebatterede justitsminister Zetterberg sagde nej, og det meddeltes samtidig Moberg, at han ikke maatte angribe en i samtalen ikke deltagende person. Moberg afviste derpaa at være med i diskussionen, og siden har der ikke været ro om den historie. (....).

INFORMATION, DEN 20. MARTS 1982
Schleimann pro & contra

Radioavisens medarbejdere er splittede i deres forhold til chefen, Jørgen Schleimann. Schleimann har (atter) sagt sin stilling op og søgt den igen. Et halvt hundrede af radioavisens omkring 150 medarbejdere henvendte sig fredag til radiorådsformand Birte Weiss med en støtterklæring til Schleimann, der ikke er indstillet af driftsledelsen til at fortsætte i sin egen stilling. Radiorådets forretningsudvalg skal på mandag indstille til rådet, om chefredaktør (tidl. forsvarsminister) Erling Brøndum, Poul Ove Kühnel, Ekstra Bladet eller redaktionssekretær Bent Skar, TV-Avisen, skal overtage Schleimanns job.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her