Læsetid: 1 min.

Gamle nyheder

Gamle nyheder bragt i dagens Information
14. marts 2007

Information, den 14. Marts 1957

Mere hyldest til Bohr

FN's generalsekretær Dag Hammarskjöld udtalte i aftes sin store tilfredshed med, at professor Niels Bohr er blevet udpeget som den første til at modtage atom-fredsprisen. Det rige bidrag professor Bohr har ydet som en stor pioner paa atomvidenskabens omraade, kombineret med hans høje idealisme og hans aktive støtte til praktiske foranstaltninger for verdensfreden, gør det overordentlig passende, at han faar denne belønning, udtalte Hammarskjöld. I "New York Times" er professor Bohr dagens mand.

Information, den 14. Marts 1982

En dyr begravelse

En af veteranerne i danske sikkerhedspolitisk debat, professor Erling Bjøl, mener rapporten om Norden som kernevåbenfri zone fra regeringens sikkerheds- og nedrustningspolitiske udvalg, SNU "den dyreste begravelse" af den sag, man nogen sinde har set. Og sådan vil reaktionen også være hos traditionalister i vore hjemlige sikkerhedspolitiske fora. En konklusion står klar: Rammerne for et lille NATO-lands udenrigspolitiske handlefrihed er meget snævre, så længe man er koblet til alliancens atomstrategi.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her