Læsetid: 1 min.

FOLK

Fra bagsiden i dagens Information
25. april 2007

Albert Uderzo

De uovervindelige, gæve galleres tegnerfar fylder 80. Det fejrer hele Frankrig med bl.a. hyldestalbummet 'Asterix et ses amis'. Trubadurix har spilleforbud.

René Goscinny

Forfatterfaderen har været død i 30 år. Det var hans genialitet og samtidssatire, der gav serien vid og originalitet. Siden 1977 har den kun været for børn. Hvilken mageløs kolerisk centurion kunne Goscinny og Uderzo ikke have fået ud af en figur som Sarkozy?

José Bové

Nutidens svar på Asterix og globaliseringsmodstandernes bud på en præsidentkandidat fik et skuffende resultat. Kun få gallerlandsbyer stemte på ham - 1,4 pct. af stemmerne blev det til. Kampen mod globaliseringen kræver en kraftigere trylledrik end Bovés.

Johannes Cruijff

Tillykke med de 60 år til totalfodboldens far, hvis betydning for spillet vel kun overgås af Pelés. I Ajax - klubben, med hvilken han blev hollandsk mester otte gange - har man inddraget nr. 14, Cruijffs trøjenummer, for evigt som fødselsdagsgestus.

Torben Andersen

Den fhv. integrationskonsulent fra Roskilde tilhører en eksklusiv skare af mænd, som har oplevet, hvad vi andre må drømme om. Han er blandt dem, som det store socialistiske håb, Asmaa Abdol-Hamid, har trykket i hånden, før hun fandt denne hilsepraksis haram.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her