Læsetid: 1 min.

Gamle nyheder

Gamle nyheder bragt i Information
11. april 2007

Information, den 11. April 1957

Fremskridtets 'lyseslukker'

For tre maaneder siden blev der med stor bekostning efter megen presseomtale lagt en elektrisk ledning til et ensomt beliggende husmandssted ved Inverboyndie i Skotland. Stedet beboes af en 84-aarig bondekone. Med en regning på 5 d., svarende til 45 øre oplyser Elektricitetsværket, at hun kun tænder lampen for at se, medens hun tænder sin petroleumslampe. "Jeg har ikke noget imod elektricitet," erklærede hun, "slet ikke, men der er det ved det, at jeg nu har vænnet mig til petroleum". Pressen har ment, at man virkelig ikke kunne være bekendt at lade den gamle kone være henvist til petroleum.

Information, den 11. April 1982

Begivenhed på Charlottenborg

Åbningen af Jørgen Nash's store udstilling af værker af kunstnere med tilknytning til hans skånske residens Drakabygget blev lidt af et tilløbsstykke på Charlottenborg på en ellers stille langfredag. Ifølge en nybarberet, rødmosset Jørgen Nash i hvid kedeldragt og rød skjorte var det Sveriges ambassadør i Danmark, Claes I. Wollin, som havde muliggjort en festlig fernisering. Omkring 1.500 fandt vej til Charlottenborg, og de blev underholdt og underholdte med go'e gammeldaws happenings som f.eks. "nøgen kvinde bemales" og Yoshio Nakajimas astmatiske mime over temaet "luftforureningen i Tokyo er så slem, at man med mellemrum må slæbe sig hen til en automat, hvor man for penge kan trække ilt i en maske". (...).

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her