Læsetid: 1 min.

Gamle nyheder

Gamle nyheder bragt i Information
3. maj 2007

Information, den 3. maj 1957

Bagtalelsens store terrorist
Det kan for saa vidt være ligegyldigt, at den engang saa berygtede senator Joseph McCarthy i gaar afgik ved døden, kun 47 aar gammel, for han var allerede som politisk magtfaktor død for nogle aar siden. Derfor udløser dødsfaldet ikke den befrielse, det ville have gjort i halvtredsernes begyndelse, og om en veklage ved hans bortgang har der jo aldrig kunnet være tale. (....). Tyngdepunktet i den offentlige mening tippede over og vendte sig mod ham; hans indflydelse ebbede ud; hans beskyldninger var ikke værd at trykke længere. Han var forlængst slagen, da han i gaar døde af ærgelse.

Information, den 3. maj 1982

Doktor Jazz
I morgen udkommer Danmarks første doktor-disputats om jazz. Jazz i Danmark hedder den, og den er skrevet af Informations mangeårige medarbejder på området, Erik Wiedemann. Den handler om jazzens historie her i landet frem til 1949. Fra dengang, hvor det om jazzen hed, at "yndige unge kvinder sætter nålen til grammofonpladen og vugger de skønne midjer til vrælet af en neger" til en tid, hvor jazzmusik efterhånden nød almindelig anerkendelse.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her