Læsetid: 1 min.

Folk

14. juni 2007

ved Niels Ivar Larsen

Jørgen Leth

Digteren, journalisten, filminstruktøren, cykelløbskommentatoren, livskunstneren og ekskonsulen, der blev offer for livsforskrækkede nypuritaneres hetz, fylder i dag 70.

Lise Nørgaard

Vi må også hellere gratulere Matadors moder med de 90 i dag, selv om det er temmelig ulideligt med den idelige tærsken langhalm på den tuttenuttede, nationalmytologiske tv-serie. At mæthed er nået, viser anmeldernes beske dom over teaterversioneringen.

General Belgrano

Det er i dag 25 år siden Falklandskrigen sluttede. Næsten 1.000 soldater mistede livet i kampen om de forblæste øer i Sydatlanten, hjemsted for 3.000 sjæle, foruden talrige får og pingviner. Blandt ofrene var 323 ombordværende på ovennævnte argentinske krydser.

Jelena Vasilijeva

Således hedder endnu en af de uforfærdede russere, der søger at synliggøre en opposition mod lillefar Putin. En demonstration foran Murmansks kulturpalads svandt dog ind, da myndighederne havde udhældt gylde på pladsen. 150 demonstranter trodsede stanken.

Wang og Li

Med 1,3 mia. kinesere til at deles om 100 fornavne er der basis for forveksling. Således hedder 93 mio. Wang og 92 mio. Li. For at komme uniformiteten til livs vil Kina tillade fornavnkombinationer. Det vil give op til 1,28 mio. muligheder, bl.a. Wangli og Liwang.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu