Læsetid: 1 min.

Op mod 100 talebanere dræbt i Afghanistan

94 Taleban-oprørere og guvernør dræbt i Afghanistan forud for femårsdag for terrorangrebet den 11. september 2001
11. september 2006

Soldater fra NATO og fra den afghanske hær dræbte 94 Taleban-oprørere under fire træfninger i en offensiv i det sydlige Afghanistan søndag, mens en guvernør for en provins i området blev dræbt af en selvmordsbombe, oplyste myndighederne i landet. Volden understregede den vanskelige situation i Afghanistan fem år efter terrorangrebene i New York og Washington den 11. september 2001.

Oprørerne blev dræbt under den igangværende Operation Medusa, som blev indledt den 2. september i den hidtil største anti-Taleban offensiv med NATO's Internationale Sikkerheds Assistance Styrke (ISAF). Efter de hårde kampe er der i alt blevet dræbt over 450 oprørere i den omfattende operation, der har fokus i distriktet Panjwayi - omkring 35 km fra Kandahar.

"I de seneste ni dage har ISAF og af-ghanske enheder slået til i oprørernes kerneområde," sagde ISAF's talsmand, major Luke Knittig, på en pressekonference i Kabul.

Oprørerne blev samtidig tilføjet 'alvorlige tab' i forskellige artilleri- og luftangreb mod oprørere, som var ved at mobilisere sig til et modangreb, hed det i en erklæring fra ISAF.

To soldater fra koalitionen, som var ved at træne afghanske soldater, blev dræbt under skudvekslinger lørdag. Panjwayi distriktet er en af Talibans stærkeste bastioner i Afghanistan. Der var søndag ingen meldinger om, hvor længe Operation Medusa vil fortsætte.

En af de vigtigste opgaver i operationen er at forhindre flere Taliban-oprørere at infiltrere området fra Helmand-provinsen, hvor omkring 700 partisaner fra militsen menes at skjule sig. Søndag blev guvernøren i Paktia provinsen i det østlige Afghanistan dræbt sammen med sin nevø og sin chef-livvagt. En selvmordsbombemand fra Taliban udførte angrebet, hed det i rapporter. Guvernøren Hakim Taniwal har tidligere været med i den afghanske regering under præsident Hamid Karzai. Størstedelen af de voldelige Taliban-angreb finder sted i det sydlige Afghanistan, hvor NATO-ledede ISAF-styrker tog kommandoen over 10.000 fortrinsvis britiske, canadiske og hollandske soldater 31. juli.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu