Læsetid: 1 min.

1.000 dræbt i Filippinerne efter tyfon

4. december 2006

Myndighederne i Filippinerne frygter, at over 1.000 mennesker er omkommet under mudderskred, der begravede flere landsbyer. Tidligere havde landets præsident, Gloria Arroyo, erklæret "national katastrofetilstand" i ø-riget. Talsmænd for det lokale Røde Kors, der gravede efter omkomne, sagde, at de havde fundet 406 omkomne, mens mindst 400 andre var savnet. "Vi har fundet mange døde mennesker, og antallet af savnede er stigende. Antallet af døde kan nå langt over 1.000. Det virkelige antal af omkomne bliver måske aldrig kendt," sagde en Røde Kors-talsmand. Helt op til 31 byer kan være blevet begravet under mudder, efter at en voldsom tyfon og styrtregn ramte landet fredag.

ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her