Læsetid: 1 min.

112 designeksempler nomineret til INDEX-prisen 2007

1. marts 2007

Et transfusionspose børn kan have på som rygsæk og derved blive mere mobile end med den rullende hospitalsstang som følgesvend.

Eller en stol presset op af cellulosefibre. En vaskemaskine uden vand og sæbe. En plasticvæg med opsamling af regnvand til køling af sydeuropæiske sportshaller. Computerforummet Second Life. Et kortspil til borgercentreret integrationspolitik. Og et løftesystem til montage af gipsplader.

De nye nomineringer til designprisen INDEX Award er lige så rettede mod produkter til forbedring af tilværelsen som ved uddelingerne i 2005, men denne gang mere opmærksomme på klassiske designdyder som form og produktionslogik. Ekstremt nok også en elektrisk bil med racerhastighed og 3-400 km. batterikapacitet, nomineret for sit fristende look, selv om wrum-wrum lyden mangler.

Og godt nok er Second Life ikke for kønt at se på computerskærmen, men den ene af dommerne, metrodesigneren Nille Juul Sørensen, er selv i gang med at tegne en lufthavn for Arup i London. Den er nu lagt ud i det virtuelle rum til brugernes legende evaluering af projektet.

Fem INDEX-priser på hver 100.000 kr. uddeles i slutningen af august, samtidig med udstilling af de nominerede eksempler og international designkonference i København.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her