Læsetid: 1 min.

58 lande enige om forbud

7. februar 2007

58 lande enedes i går om at tage skridt til at forhindre børn i at blive rekrutteret som børnesoldater:

"For første gang forpligter landene sig til at anvende og respektere disse principper for at bekæmpe rekrutteringen og brugen af børn i væbnede konflikter," sagde en talsmand for det franske udenrigsministerium ved afslutningen på en konference om børnesoldater.

Blandt de lande, der har underskrevet de såkaldte Paris-principper, er 10 af de 12 lande, hvor der ifølge FN er børnesoldater. Det gælder blandt andet Sudan, Tchad, Uganda og DRCongo. De sidste to - Myanmar og Filippinerne - deltog ikke i konferencen. FN skønner, at der er omkring 250.000 børnesoldater i verden.

ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her