Læsetid: 1 min.

60 timers arbejdsuge i EU?

9. november 2006

*60 timers arbejde om ugen. Det kan blive virkeligheden for europæerne, hvis Finland kommer igennem med det kompromisforslag til det omstridte arbejdstidsdirektiv, som landet fremlagde i går. De vil give EU-lande mulighed for en undtagelse fra 48 timers arbejdsugen med henvisning til blandt andet det stigende brug af rådighedsvagter. Men ifølge Ole Krarup, medlem af Europa-Parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, risikerer det at underminere de danske aftaler og regler om arbejdstiden. Det vil desuden repræsentere betydelige udfordringer for fagbevægelsen Europa over.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu