Læsetid: 6 min.

Åbent brev til Hizb-ut-Tahrir

18. maj 2005

Kære Fadi Abdullatif og Hizb -ut-Tahrir

Assalamu aleikum

Mangel på kendskab til en anden person fører til tvivl, og tvivl fører til mistænksomhed. Det har vi tydeligt kunnet se i jeres netop afholdte møde, der gik ud på at tilsvine en lang række af jeres brødre, der i det daglige arbejder for Islam.

Forud for mødet har I ikke kontaktet nogen af os for at høre, hvad vores forbindelse med PET er, eller hvad formålet med den er. I har blot uden videre valgt at tro det værste om os og gennem jeres møde forsøgt at hænge os ud for, hvad vi ikke er. Det ville have klædt jer, hvis I først havde kontaktet os, så vi kunne have fortalt jer lidt om sagens sammenhæng.

Vi, Fatih Alev og Abdul Wahid Pedersen husker jo klart, kære Fadi, da du og en anden bror fra Hizb-ut-Tahrir opfordrede til, at vi alle fire mødtes et sted på Nørrebro for adskillige måneder siden. Formålet med dette møde var at sikre, at de griske medier ikke skulle spille muslimer ud imod hinanden, og vi blev derfor enige om, at vi fremover skulle lade enhver kritik af hinanden gå til modparten, før den eventuelt gik til pressen. Hvad blev der af de gode hensigter, kære Fadi?

På dommens dag

Nu har I i stedet valgt at anklage os, og det må I jo så gøre, som I vil. I skal dog ikke glemme, at alt det smuds, I kaster på jeres brødre, vil der skulle betales for på Dommens Dag. Når I bagtaler os ude i byen, vil I give os af jeres egen hasanat til Dommens Dag. BarakAllahu fikum.

Og min kære bror Fadi, du fortæller på TV, at vi begår forræderi mod Islam og muslimerne, og du fortæller, at PET rekrutterer de svage - altså de moderate imamer - så de kan arbejde som spioner. Tak for sangen. De svage omfatter således imamerne og ledende medarbejdere fra bl.a. følgende islamiske centre og foreninger: Det Islamiske Trossamfund, Islamisk Kulturcenter, Muslimer i Dialog, Det Islamiske Forbund, Moskeen på Heimdalsgade, Moskeen på Amerikavej, Moskeen i Tåstrup, de største moskeer i Odense, Moskeen på Grimhøjvej i Århus og mange andre.

Det kunne være interessant at se, hvor 'de stærke' er henne, når det er 'de svage', der står i spidsen for langt det meste af, hvad der foregår af islamiske aktiviteter i Danmark.

Terrorhandlinger i DK

Der er faktisk mange muslimer i Danmark, som mener, at vi har sikkerhedsinteresser, som er ganske ens med dem, som de fleste borgere her i landet deler. Vi har selv vores koner og børn ude i det offentlige rum, og vi er lige så lidt interesserede i terrorhandlinger i Danmark, som enhver anden dansk borger.

Derfor vil vi gerne være med til at gøre vores, for at sådanne handlinger ikke skal kunne få plads til at finde sted.

Du / I vælger så at se dette som forræderi mod Islam og muslimerne. Det er meget trist at erfare, at I ikke har mere vision i, hvad det kunne gå ud på. I har end ikke så megen vision, at I ulejliger jer med at spørge de implicerede parter. I fælder blot jeres dom uden at 'den anklagede' er blevet hørt.

I bruger jeres demokratisk bestemte ytringsfrihed til at samles i de demokratisk finansierede medborgerhuse til at fremføre jeres budskab. Det skal I naturligvis have lov til. Ligesom flere af jer enten har arbejdet eller arbejder på demokratisk funderede og demokratisk finansierede skoler i Danmark under demokratisk vedtagne overenskomster til demokratisk besluttede og forhandlede lønninger, eller I modtager demokratisk funderet og betalt arbejdsløshedsunderstøttelse, barselsgodtgørelse eller bistand.

Jeg, Abdul Wahid Pedersen, har selv haft flere ansat under gældende overenskomst og lovgivning.

På samme måde har jeg ganske mange gange oplevet, at gode brødre og søstre fra Hizb-ut-Tahrir er kommet til mig for at blive viet. Min boghandel er også et af de eneste steder, hvor jeres bøger uden tøven er blevet budt velkommen, da det er min opfattelse, at I selv skal have lov til at fremføre jeres synspunkter, og at de ikke kun skal fremføres af sladderpressen.

Personlige dødstrusler

Hvis I nu fjerner skyklapperne og forsøger at grave et spadestik dybere, ville I måske kunne få øje på andre muligheder end dem, I umiddelbart ser i det famøse "samarbejde" mellem "svage og moderate imamer" og PET.

Eksempelvis kan jeg, Abdul Wahid, fortælle dig, at da en af vore gode brødre for nogen tid siden modtog personlige dødstrusler og gik til sin lokale politistation, reagerede man ikke fra lokalt hold.

Broderen ringede til mig og spurgte, om jeg i kraft af kontakten til PET kunne få nogen til at reagere. Jeg ringede til PET, og et kvarter senere (hvilket var adskillige dage efter den egentlige hændelse) blev han ringet op af politiet, der nu tager sig af sagen.

Jeg kan også fortælle dig, at jeg på den nyligt overståede konference stillede det første spørgsmål overhovedet til oplægsholderne. Det stillede jeg til Abu Laban, som var den første oplægsholder. Mit spørgsmål til ham var, om han ikke mente, at mediernes og politikernes opfattelse af Hizb-ut-Tahrir er ude af proportion med virkeligheden. Abu Laban svarede, som det måske er dig/jer bekendt, at det mente han absolut var tilfældet, og at han - og hele det islamiske miljø - ikke anser Hizb-ut-Tahrir for en sikkerhedstrussel, uagtet hvad medier og politikere måtte mene.

Senere - på andendagen af konferencen - udlovede Abu Laban en dusør på en million kroner til den af deltagerne, som kunne påvise, at Hizb-ut-Tahrir skulle have en voldelig historie.

Ikke spioner

Jeg vil til enhver tid forsvare jeres ret til at være modstandere af demokratiet. Det er jo netop en af forudsætningerne i demokratiet, at man har lov til at synes bedre om andet end demokratiet, og at der ikke er noget mistænkeligt eller mistænkeliggørende i det.

Vi, Fatih og Abdul Wahid, kan da også fortælle dig, at vores møder hos PET har drejet sig om bl.a. arbejdsløshed blandt unge indvandrere og i særdeleshed blandt muslimer, den højreradikale trussel mod muslimske miljøer i Danmark, hvilke ubehageligheder der mærkes inde i det muslimske miljø efter 11. september, den generelle stigmatisering af muslimer, integration, uddannelse, arbejdsmarked og lignende emner.

Det har fra begyndelsen været sagt meget klart af alle deltagende muslimer, at vi under ingen omstændigheder ønsker at fungere som spioner i det muslimske miljø, ligesom PET har bekræftet, at de absolut ikke er interesseret i, at vi skal have sådan en funktion.

Nu ved vi jo ganske udmærket, hvilket der også har været talt om ved møderne, at der er meget stor usikkerhed om en institution som PET, ikke mindst fra folk, som kommer fra Mellemøsten, for hvis man i den del af verden bliver kaldt til et møde hos 'mukhabarat', er man virkelig i problemer.

Sådan forholder det sig ikke i Danmark, hvor forholdene er noget anderledes.

Så kære Fadi, det smerter os meget at høre, at I med det samme tillægger os onde hensigter, og at I hænger os ud på så beskidt en måde, som det er tilfældet. Men uagtet jeres onde tvivl om vore hensigter vil vi fortsat forsvare jeres ret til at være uenige med demokratiet og jeres ret til at samles og udtrykke jeres holdninger.

Ordentligt og redeligt

Vi vil givetvis også fremover være meget uenige om mange ting, men det vil fortsat være vores hensigt at udtrykke os ordentligt og redeligt om jer, både som enkeltpersoner og som parti. Det ville være særdeles klædeligt, hvis I ville gøre jer samme anstrengelse. Titlen spion er absolut ikke en titel, nogen af os bryder os om at få hæftet på sig.

Nu har I selv valgt at gøre denne snak offentlig, og derfor bliver dette både sendt til jeres egen mailingliste, dfc- listen og pressen.

Må Allah retlede jer og os alle sammen.

Wa assalam

Abdul Wahid Pedersen og Fatih Alev er imamer

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her