Læsetid: 1 min.

'Adoptionsnævnet handlede korrekt'

Adoptionsnævnets medlemmer handlede, som de skulle, konklu-derer Ombudsmanden, der har afsluttet en større undersøgelse af sagen om en seksårig pige fra Djursland
5. juli 2007

Adoptionsnævnets behandling af sagen om en seksårig pige fra Djursland var korrekt. Ombudsmand Hans Gammeltoft-Hansen har afsluttet en større undersøgelse og konkluderer, at der ikke er grund til at kritiseres nævnet. Ombudsmanden gik ind i sagen af egen drift i marts, hvor han bad om at blive holdt underrettet efter at have set pigen og hendes plejeforældre omtalt i pressen. Senere modtog han desuden en klage fra plejeforældrene over myndighedernes behandling af sagen. Over for Ritzau understreger Hans Gammeltoft- Hansen, at han udelukkende har foretaget en juridisk vurdering. Han har ikke har set på, hvad der var bedst for barnet, for det falder uden for ombudsmandens beføjelser.

"Som ombudsmand er min opgave udelukkende at se på sagsbehandlingen - om man har anvendt juraen rigtigt. Eksempelvis om nævnet har sørget for at indhente udtalelser, og om parterne har fået mulighed for at udtale sig," siger Hans Gammeltoft-Hansen til Ritzau.

Ikke inhabil

Han har desuden vurderet, om et medlem af Adoptionsnævnet var inhabil, sådan som det blev kritiseret i pressen. "Det har jeg efterprøvet og nået frem til, at det var hun ikke," siger Hans Gammeltoft-Hansen.

Pigen har fra ganske lille boet hos plejeforældrene, men i 2005 ønskede hendes biologiske mor, at hun skulle bortadopteres. Adoptionsnævnet besluttede, at hun skulle flyttes fra plejeforældrene til en ny familie, og det fik plejeforældrene til at protestere. De fik opbakning fra blandt andre Børns Vilkår, og efter stor pressebevågenhed valgte adoptivforældrene at trække sig. Den seksårige pige bor fortsat hos plejeforældrene, som har søgt om lov til at adoptere hende. Ansøgningen er ifølge familiens advokat, Hanne Ziebe, under behandling. ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her