Læsetid: 2 min.

Advokat: Brødre bør inddrages i mægling

Brødrene til den afdøde Ammar Mahmud Hasan bør indgå i en fredsaftale mellem to Nørrebro-familier, der var involveret i skuddramaet ved Café Rust, mener advokat
9. juni 2005

Brødrene til den skuddræbte mand fra Nørrebro skal personligt tage del i en fredsaftale, hvis den skal have hold i virkeligheden. Det mener Carsten Hauch, der er advokat for den drabssigtede dørmand fra Café Rust. Med Det Islamiske Trossamfund som mægler er der ved at blive stablet en fredsaftale på benene mellem familien til den skuddræbte Ammar Mahmud Hasan og familien til dørmanden. Trossamfundet har kontaktet forældrene til de involverede, men dørmandens advokat mener, at det er essentielt, at den dræbtes brødre tager del i fredsaftalen.

"Jeg er ikke sikker på, at forældrene er de rigtige til at indgå aftalen. Jeg tror, det er de unge mænd, der styrer, hvad der sker. Det er med dem, der i så fald skal indgå aftaler," siger Carsten Hauch.

Faderen til den dræbte har gennem en mellemmand sagt til Det Islamiske Trossamfund, at der vil blive fred, hvis dørmanden og hans familie flytter ud af København.

Færdig med Nørrebro

Dørmandens advokat har ikke talt med sin klient om de konkrete forlydender, men siger, at det ikke er utænkeligt, at dørmanden vil indgå en aftale om at flytte ud af hovedstaden.

"Han har været klar over, at hans liv på Nørrebro under alle omstændigheder ville være slut, fordi han aldrig nogensinde vil kunne være i fred. Jeg kunne sagtens forestille mig, at han af flere onder foretrækker en aftale, hvis han kan stole på den," siger Carsten Hauch, som gentager, at det kræver, at den afdødes brødre selv indgår en fredsaftale.

Faderen til den skuddræbte har, ifølge imam Abu Laban, afgivet et verbalt løfte til Det Islamiske Trossamfund om, at der ikke vil komme nogle hævnaktioner fra den afdødes familie. Et løfte fra brødrenes mund ville nok give mere tryghed, men imamen forventer, at det bliver overholdt af hele familien - også af den afdødes brødre.

"Når nogen giver deres ord inden for en sluttet kreds, bør andre også være bundet af det. Det handler om familiemæssige værdier", sagde Abu Laban efter begravelsesceremonien for den skuddræbte i København fredag.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her