Læsetid: 2 min.

Hvor ærgerligt

19. december 2005

Jeg må indrømme, at jeg ikke er specielt overrasket over lejligheds-sagen i Lærerstandens Brandforsikring. Hvorfor skulle det være anderledes i lærerverdenen end i resten af Danmark?

Går vi virkelig rundt og bilder os selv og hinanden ind, at fordi vi skal uddanne Danmarks ungdom, har vi en bedre moral? Hvis vi havde, ville det så ikke smitte af på den måde, vores samfund udvikler sig?

Jeg er lærerstuderende, og jeg er stolt over, at jeg skal ud og være lærer, men det betyder ikke nødvendigvis, at jeg er stolt over de mennesker, jeg skal ud og være det sammen med.

På seminarierne er der problemer med hærværk, tyveri og noget så simpelt som oprydning. På lærerværelserne oplever man mobning, udelukkelse og kamp til stregen om det bedste skema. Jeg kender folk, både lærere og studerende, der arbejder sort, ikke betaler licens og gerne snyder i skat, hvis de kan komme til det.

Så nej, det kommer ikke bag på mig, at vi er lige så råddent et folk som alle andre. Det ærgrer mig. Ikke så meget fordi der er nogle, der får mere ud af det end andre osv. Men fordi det betyder, at vi ikke kan gøre den store forskel for de næste generationer. For vores værdier bliver givet videre - de samme værdier, vi anfægter hos andre, de samme værdier vi i debatten påpeger at ville til livs.

Gruppeeksamen er lige blevet afskaffet, og det mest tragiske er, at det muligvis er i gruppearbejdet på uddannelserne, at der er den største fællesskabsfølelse i vores samfund. Resten af tiden bekriger vi hinanden for at komme til magten, eller i hvert fald at være sikre på at vi ikke bliver snydt.

Så nu sidder jeg i virkeligheden og smiler lidt. For det er ikke længe siden, at vi alle troede, at alt var fryd og gammen. Og nu hvor den store mafialignende skandale er kommet frem, så tror vi, at verden er blevet et dårligere sted at være. Men verden har ikke ændret sig, nu ved vi bare lidt mere om, hvad der foregår.

Lad os derfor glæde os over, at det er kommet frem i dagens lys og gøre en fælles indsats for, at det ikke sker igen. Så jeg vil gerne opfordre til at vi rydder op i korruptionen i lærerverdenen, og at vi starter med at feje for vores egen dør.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her