Læsetid: 2 min.

Den ærlige kæmpe

22. oktober 2005

Kulturradikalismen er besejret, hedder det i Brian Mikkelsens kanonsalve, eller i hvert fald på retræte, skriver Søren Krarup i kronikken den 20. oktober. Jeg er nok ikke helt sikker på, hvad kulturradikalisme er, eftersom dansklæreres katalogiseringer aldrig har interesseret mig synderlig.

Formodentlig er det noget med, at social indignation, humanisme og generel anstændighed ikke sælger bøger længere. Men hvis det er kronikørens mening, at den danske litteratur - bortset fra kogebøger og nøgleromaner - er død, giver jeg ham fuldstændig ret, og den fortjener da heller ikke bedre end at drukne i pølen af salmemumlen og national rørelse.

Jeg giver heller ikke meget mere for 1970'ernes politiske korrekthed inden for min profession, der nu viser sig udelukkende at have haft til formål at sikre en plads på finansloven.

Derimod må jeg tilstå, at jeg ikke har den store sympati for vores kulturministers projekt, der næppe kan siges at leve op til Søren Krarups ideal om nytænkning.

At en etnisk gruppering, der havde en kultur, da vore forfædre klatrede rundt i træerne, repræsenterer en trussel for vores kulturløshed og i særdeleshed står i vejen for den bøllementalitet, man ønsker at inokulere i befolkningen, vidste allerede Joseph Goebbels. Og hvad er så reaktionen?

Noget imbecilt fnidder fra et forstyrret kvindemenneskes hjemmeside, tilsat et par nøgenbilleder, en 'debat' omtrentlig i niveau med diskussionen om Jørgen Leths sexturisme. Hvor er ideologien, filosofien, intelligensen?

Her ville det vel være på sin plads at så tvivl om modpartens integritet og åndsevner, og jeg bør måske derfor understrege, at det er ganske blottet for ironi, når jeg kalder Søren Krarup for en ærlig kæmpe. Her var der ikke noget med at dukke hovedet, når vinden var imod, eller at tale med uld i munden.

Og det er i grunden det værste af det hele; at de progressive opportunister måske i virkeligheden slet ikke fortjente at vinde.

Så på god gammel høvisk vis vil jeg ønske Søren Krarup til lykke med den sejr, jeg med mit sidste pennestrøg vil søge at gøre til intet - tænk, om der endnu fandtes så meget mod og stringens på englenes side!

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her