Læsetid: 1 min.

American Dreamz

27. oktober 2006

*Det er ikke småting, Paul Weitz' nyeste film, American Dreamz forsøger at nå på 90 minutter: Konflikten i Mellemøsten, krigen i Irak, selvmordsbombere, en halvdum nikkedukke af en præsident, der får en intellektuel vækkelse og begynder at interessere sig for nuancerne i verden, et politisk ugideligt USA og tåbelige realityshows som American Idols. Titlen, American Dreamz, refererer netop til et Idols-lignende show, som Martin Tweed (Hugh Grant) har gjort til USA's mest populære tv-program, og som to af hovedpersonerne, whitetrash-blondinen Sally (Mandy Moore) og den klodsede, musical-elskende iraker Omer (Sam Golzari) - der er på hemmelig selvmords-mission i USA - begge håber på at vinde. Dommeren i finalen er ingen andre end USA's præsident (Dennis Quaid), der efter sin overbeskyttende stabschefs (Willem Dafoe) mening har brug for et gevaldigt boost i meningsmålingerne. Ambitiøst - og præcis så fjollet, som det lyder. Weitz' største problem er, at manuskriptet ikke har bid og vid nok. Alle personer er karikaturer, og selv om det faktisk er modigt at blande det politiske med det komiske, får han for lidt ud af det interessante set up og de gode skuespillere. Der er et stykke til to af instruktørens noget skarpere, mere karakterdrevne og tiltalende, tidligere film, About a Boy (2002) og In Good Company (2004).

*American Dreamz. Instr. & og manus.: Paul Weitz. Region 2. Universal

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her