Læsetid: 4 min.

Amerika alene

Europas undergang er nær. Om føje år vil kontinentet være det islamiserede Eurabia og USA være alene om at inkarnere de vestlige værdier, spår amerikansk bestseller
13. marts 2007

America Alone hedder en guidebog til et fremtidigt kontinent kaldet 'Eurabia'. Året er 2020. Dets gamle ydre er endnu intakt: "De fleste" af de gamle katedraler og boulevarder "står stadig" i Rom, London og Paris. Men Den Islamiske Koalition har netop vundet valget i Frankrig og dermed er endnu en dominobrik faldet til islamisterne. Alkohol er allerede blevet forbudt i Holland og Danmark. Kontinentets kvinder er nu tilslørede, alle homoklubber er lukkede og deres klientel "udvandret til San Francisco".

"Masseevakueringerne" af hvide europæere til USA begyndte for fem år siden, i takt med at stadig flere europæiske nationer var begyndt at ligne Bosnien i 1990'erne. På deres flugt forbander europæerne de forgangne årtiers masseindvandring og multikulturalisme.

Først nu, da det er for sendt, indser de, at 7. juli-bomberne i London 2005 og optøjerne i franske storbyforstæder "kun var første fase af den eurabiske borgerkrig". Det kontinent, der blev ophav til moderniteten, er ved at falde fra hinanden og bytte for fascistiske strømninger. "En lang eurabisk nat sænker sig over det gamle Europa", og Amerika står nu alene som det eneste land, der modsætter sig islams "primitivisering".

Stor tænker

Nej, ovenstående er ikke et udkog fra en kampagnevideo for den franske fremmehadspolitiker og præsidentkandidat, Jean-Marie Le Pen. Det er de helt nøgternt fremførte forudsigelser i en bog, som er røget direkte ind på New York Times' bestsellerliste og nu kildrer fantasierne hos et stort publikum på USA's højrefløj. Dens forfatter, Mark Steyn, er en tidligere disk-jockey, der aldrig har gennemført en højere uddannelse, men nu hyldes for sin profetiske indsigt og modtages som en stor tænker af sådanne typer som Dick Cheney.

Steynes historie bygger på - meget løse - demografiske overvejelser. Hans udgangspunkt er, at da Europas 'hvide befolkning' (en kategorisering, han først afviser for siden selv at benytte sig af) føder stadig færre børn, må europæerne for at få deres velfærdsstater til at løbe rundt importere stadig flere (muslimske) indvandrere, og disse føder rigtig mange børn.

Spådommen er nu, at Europas uassimilerede, kulturelt selvbevidste muslimske masser langsomt, men sikkert vil komme til at udgøre flertallet, og jo mere talstærke de bliver, desto mere aggressivt vil de kræve, at mindretallet af demoraliserede og vantro 'indfødte' integrerer sig med dem selv.

Det må indrømmes, at Steyn har en letflydende pen. Hans dæmoniske mani fremkalder lige dele kluklatter og brækfornemmelser. Stilens musikalitet kan dog ikke skjule indholdets logiske brister og hans fundamentale ukendskab til fakta.

Skal Steyns forudsigelser gå i opfyldelse, må han forvandle 20 millioner muslimer i Europa til 200 millioner på blot 13 år. Skal 'Eurabia' nogensinde blive realitet, vil det forudsætte: 1) at den aktuelle fødselsrate blandt muslimske indvandrere i Europa holder sig uforandret i fem årtier frem, samtidig med at de indfødte europæeres fortsætter deres nedadgående tendens; 2) at alle Europas muslimer bliver del af den slags islamistiske fællesskab, der kræver sharialovgivning alle niveauer; 3 at de europæiske nationer intet foretager sig for at begrænse indvandring eller fremme integration i samme periode.

Værre end de demografiske vildfarelser er Steyns implicitte racisme. Et sted skriver han ganske vist: "At strides om, hvor stor en andel af befolkning der er hvid, er grotesk. Dette handler ikke om race, men om kultur." Ikke desto mindre bliver det hurtigt klart, at 'kultur' for Steyn bliver et slet skjult synonym for race.

Fødselsrater

Han skriver. "At USA har en højere fødselsrate end Europa tilskriver nogen den højere frugtbarhed hos latinamerikanske indvandrere, men faktum er at i USA har hvide kvinder faktisk en klart højere fødselsrate - 1,85 eller så - end hvide kvinder i såvel Europa som Canada." Så efter at have afvist det som grotesk at tælle "hvide babyer", er det netop, hvad han går over til at gøre. Men 'hvid' er som bekendt ikke en kultur, det er en hudfarve.

Hysteri

Hvis Steyns advarsler har noget historisk fortilfælde, må det være det hysteri, der greb selv progressivt indstillede amerikanere som Jack London, da der i begyndelsen af det 20. århundrede bredte sig frygt for, at kinesiske indvandrere ville avle flere børn end de hvide amerikanere og efterhånden overtage USA. Londons løsningsforslag på 'den gule fare' var udryddelse. Hvad er Steyns?

Vist er islamisme (til forskel fra islam) en fascistisk trussel, men Steyn leverer et skoleeksempel på, hvordan man ikke skal bekæmpe den. Vel opfordrer han til at støtte moderate muslimer, men det er kun for senere at konkludere, at muslimsk moderation er en contradictio in adjecto.

Allerede i begyndelsen af bogen advarer han om, at "islam fra grunden af er et politisk og et imperialistisk projekt". Så hvorfor støtte moderat muslimske imperialisme?

Steyns bud på at give islamismen modstand er paradoksalt nok, at vi skal ændre vore samfund, så de i højere grad kommer til at blive som dem, islamisterne ønsker at skabe. "Den muslimske kritik af Vesten - at vi er dekadente, vulgære, narcissistiske og seksuelt udsvævende - er ikke uden et gran af sandhed," skriver han og bekender, at ødelæggelsen af de rettigheder, Europa har indrømmet kvinder og homoseksuelle, ikke vil gøre ham specielt ked af det.

Han er kort sagt enig i, at Europa af i dag er åndeligt goldt og moralsk depraveret. I grunden er det svært at forstå, hvorfor han er så antiislamistisk.

Europa kan ikke besejre den islamiske fundamentalismes gift ved at udvikle en parallel højreradikal mytologi om muslimske verdenskonspirationer.

Det er et pinligt vidnesbyrd om den intellektuelle standard på den amerikanske højrefløj, at den har taget imod denne Eurabia-fiktion med andet end hånlatter.

© The Independent og Information

Oversat af Niels Ivar Larsen

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her