Læsetid: 3 min.

Anders Fogh er bøsse

I hvert fald i den nye film 'AFR'. Og det har skabt bølgegang for det er åbenbart det værste stempel, man kan få
20. april 2007

"Foghs forbandelse: Offer for bøsserygter". Sådan lød forsiden på Ekstra Bladet i søndags. Med de helt store skrifttyper beskrives det, hvordan Anders Fogh "stemples" som bøsse i den nye pseudo-dokumentarfilm AFR.

Hovedkilden til historien er Pia Kjærsgaard - der er klippet ind i filmen, som om hun siger, at Fogh er bøsse.

Pia Kjærsgaards spindoktor, Søren Søndergaard, siger til Ekstra Bladet: "Jeg frygter, at folk vil sidde tilbage med det indtryk, at statsministeren er homoseksuel".

Pia Kjærsgaard selv har i sit ugebrev taget afstand fra, at hun i filmen bruges til at antyde, at Fogh er bøsse. "Fuskpulation", kalder hun det. Ekstra Bladet fortsætter forargelsen med eksempler på andre kendte, der igennem tiden - med avisens ord - er "stemplet" som bøsser.

Læren er klar: Der er ikke noget værre end at være offer for at blive stemplet som bøsse. En decideret forbandelse. At Fogh bliver skudt i filmen - eller at han for den sags skyld ude i den virkelige verden blandt andet beskyldes for at være krigsforbryder - er åbenbart det rene vand ved siden af.

Altid heteroseksuel

Men hvis det virkelig er en forbandelse, så er min tilværelse brolagt med forbandelser. Der går ikke en dag, hvor jeg ikke forveksles for at være heteroseksuel, antages at være det eller decideret stemples som det. Alene i dag kan jeg dokumentere, at det skete, da jeg talte med personalet på min mormors plejehjem, mødte en fjern bekendt på den lokale kaffebar, skulle udfylde et skema ved skranken på et rejsebureau og måske sågar, mens jeg var på vej til arbejde i bussen. Og det er da ikke altid sjovt at blive taget for at være heteroseksuel.

Men man vender sig til det efterhånden og bider det i sig. Sådan for det meste. Og det er da heller ikke sjovt, at størstedelen af film og kulturlivet er 'fuskpuleret', så en hver grad af homoseksuel gnist for det meste slukkes. At H.C. Andersen for enhver pris ikke er homoseksuel. At Magasin klipper en mand ud af selv samme Andersens papirklip, som de bruger til gavepapir, og i stedet sætter en dame ind, så der ikke længere optræder to mænd hånd-i-hånd. Og så videre. Men som sagt: Man lever med det. Og man overlever.

De handicappede

Når det nu åbenbart er værre, når det er heteroseksuelle, som 'stemples' som homoseksuelle, så kan man måske finde forklaringen hos de selv samme, som har gang i denne forargelse over AFR-filmen. Måske ville det ikke være så fedt for Fogh, hvis han faktisk var bøsse. Hvem husker ikke, hvordan Ekstra Bladet med stor fornøjelse hang to tidligere sundhedsministre ud på forsiden og mistænkeliggjorde og smudsede dem til, alene med udgangspunkt i, at de var homoseksuelle.

Og Dansk Folkeparti trumfer dette med deres evige hate speak mod homoseksuelle og andre minoriteter. Her en klassiker fra Søren Krarup - for øvrigt sakset fra hans daværende hoforgan, Ekstra Bladet: "Der skal rigtignok ikke peges fingre ad homoseksuelle. På grund af deres handicap er de ulykkeligt stillet i livet, og der skal ikke peges fingre ad ulykkelige. Men disse handicappede skal på den anden side heller ikke kræve deres handicap gjort til noget normalt og rigtigt."

Med Ekstra Bladets og Dansk Folkepartis meritter in mente, giver det straks mening, at det at blive stemplet som bøsse ikke er det sjoveste i verden. Man er faktisk offer - nemlig for dem.

Derfor er der to logiske muligheder: Enten drager de konsekvensen og stopper omgående med at mistænkeliggøre og hetze homoseksuelle (og gerne også andre minoriteter, nu vi er i gang).

Eller også vil jeg hermed gerne opfordre alle til at sprede så mange bøsserygter om så mange som overhovedet muligt. Spred dem om de kendte, politikerne, din familie, venner, præster fra Sønderjylland og redaktører på formiddagsbladene. Og gør det tit og ofte. På den måde kan vi i det mindste få lidt ligevægt og retfærdighed i forhold til, hvem der står for skud. Andre bør tage lidt af slæbet. Og vi kan måske endda fucke offer- og magtforholdene bare lidt op.

Set med denne optik er bøsserygter faktisk ikke det værste, vi har. Og en statsministers skuldre bør være brede nok til at bære det.

I den henseende håber jeg, at alene overskriften på denne klumme har fået rygtesmedningen i gang rundt om i de informationske hjem.

Sune Prahl er journalist

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her