Læsetid: 2 min.

Asmaa fortsat uklar om homoseksuelles ret til adoption

Efter 15 måneder ved Enhedslistens kandidat endnu ikke, hvad partiet mener om homosek-suelles ret til at adoptere
27. april 2007

"Jeg går ind for den individuelle frihed, men det her ved jeg ikke så meget om, så jeg skal lige studere partiprogrammet lidt nærmere."

Sådan lød svaret fra Asmaa Abdol-Hamid, da Fyens Stiftstidende i januar sidste år spurgte, hvorvidt homoseksuelle bør have ret til at adoptere. Men efter 15 måneder har Enhedslistens kandidat tilsyneladende ikke læst partiets program, for hendes holdning til homoseksuelles ret til adoption er fortsat uklar:

"Jeg går fuldt og helt ind for Enhedslistens partiprogram, mens hvis jeg skal være helt ærlig, så har jeg ikke sat mig ind i det på dette område," lød svaret, da Information i denne uge stillede det samme spørgsmål.

Hos SF's formand er det blot en bekræftelse på, at Asmaa Abdol-Hamid viger uden om på afgørende spørgsmål.

"Jeg har ingen interesse i at dæmonisere Asmaa, men hun må gøre sig de her ting klart. Homoseksuelles rettigheder er en af Enhedslistens mærkesager, så det er et forsøg på at krybe uden om. Men det kan man ikke som folketingspolitiker, hvor man hele tiden bliver stillet de besværlige spørgsmål," siger Villy Søvndal.

Klarhed efterlyses

Han peger på, at Kamal Qureshi (sundhedsordfører for SF, red.) med sin pakistanske baggrund selv har ført an i kampen for homoseksuelles rettigheder, og Villy Søvndal opfordrer Enhedslisten til at tage slagsmålet om de grundlæggende retningslinjer for et venstreorienteret parti.

"Hvis en af dansk herkomst var usikker på de samme spørgsmål, ville man så også være så liberal i sin fortolkning? Jeg deler ikke mennesker efter etnicitet, tørklæde eller hvorvidt de giver håndtryk, men selve meningen med politik er, at få klarhed over synspunkter, enten det gælder Fogh og Irak, Per Stig Møller og tolke, eller socialministeren og hendes forhold til ulighed. Det er ikke en uvenlig handling at spørge, til man får svar," siger Villy Søvndal.

S: Hun er tvetunget

Socialdemokraternes ligestillingsordfører Anne-Marie Meldgaard ville aldrig acceptere en sådan tøven hos en S-kandidat.

"Det er et af de værdiområder, hvor der er stor fokus, og hvor Enhedslisten er meget engageret. Det undrer mig i allerhøjeste grad, at moderpartiet ikke har klædt hende på til den debat," siger Meldgaard, som finder anledning til at spørge, hvorvidt Asmaa Abdol-Hamid har sat sig ind i de øvrige ligestillingsspørgsmål.

"Socialdemokraterne går fuldt og helt ind for homoseksuelles ret til at adoptere, men jeg ved ikke, hvad Asmaa Adbol-Hamid mener. Hun taler med flere tunger. Det handler slet ikke om en hetz, men om, at alle kandidater skal kunne svare, når de bliver spurgt," siger Anne-Marie Meldgaard.

Enhedslistens gruppeformand Rune Lund mener ikke, at Asmaa Abdol-Hamids tøvende svar er problematisk.

"Vi har kandidater, som ikke er inde i partiets politik på alle områder. Vi har talt med Asmaa i går (onsdag, red.), og hun erklærer sig enig i, at homoseksuelle skal have de samme rettigheder som alle andre. Det er et godt udgangspunkt," siger Rune Lund og påpeger samtidig, at han heller ikke selv kendte partiets politik på samtlige områder, før han kom i Folketinget.

"Det ville være et problem, hvis en kandidat gik imod partiets politik, men det gør Asmaa ikke," siger gruppeformanden.

Det var i går ikke muligt at få en kommentar fra Asmaa Abdol-Hamid.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu