Læsetid: 4 min.

Både pittbull og puddel

Ny mand i TV2-direktørstolen på Kvægtorvet i Odense er 43-årige Per Mikael Jensen. Han beskrives af kilder tæt på ham som en medarbejdernes mand, der både forstår at lytte og at træffe beslutninger
17. marts 2006

For to uger siden optrådte han i radioprogrammet Mennesker og medier. Og for få dage siden talte han i telefon med sin gode ven og tidligere kollega Morten Sabroe. Alligevel var der indtil i går ikke andre end Per Mikael Jensen selv - og så nogle få bestyrelsesmedlemmer - der vidste, at han for fremtiden skal være direktør for landets mest populære tv-station, TV 2.

Og det er et sigende karaktertræk ved den 43-årige Per Mikael Jensen, der nu forlader en stilling som international redaktør af gratisavisen MetroXpress for at sætte sig i direktørstolen på Kvægtorvet i Odense. Det mener i hvert fald hans gode ven og tidligere chef, bestyrelsesformand for JP/Politiken, Jørgen Ejbøl.

"Per Mikael er en mand, som forstår at agere i et marked uden at forårsage for mange bølgeskvulp. Han er et stort ledelsesmæssigt talent," siger Jørgen Ejbøl, der beskriver Per Mikael Jensen som både stædig og kreativ - og ikke mindst god til at finde dygtige og talentfulde medarbejdere.

Per Mikael Jensen er uddannet som journalist i 1989 og har tidligere arbejdet på både Politiken og Morgenavisen Jyllands-Posten. Siden 2001 har han arbejdet i Metro-koncernen - de sidste par år på allerhøjeste niveau i New York.

Han var oprindeligt med i den generation af yngre fremadstormende journalister, der siden er blevet kendt under betegnelsen "Ejbøls gyldne drenge" - en generation, der bl.a. talte navne som Ulrik Haagerup, Jørgen Mikkelsen og David Trads. Til Jørgen Ejbøls store fortrydelse sagde Per Mikael Jensen dog i 2001 jobbet på Jyllands-Posten op for at kaste sig over lanceringen af MetroXpress i Danmark. Siden har Jørgen Ejbøl fulgt ham tæt, både som konkurrent og som personlig ven, og han er ikke i tvivl om, at TV 2's bestyrelse har fundet den helt rigtige mand til opgaven.

"Per Mikael er god til at lytte, men han tør også følge sin intuition. Og så er det en kvalitet, at han både kan være en hård konkurrent og en god kollega," lyder skudsmålet fra Jørgen Ejbøl.

Usædvanlig engageret

De kilder, Information har talt med, bekræfter alle billedet af den nye TV 2-direktør som en leder, der formår at lytte til sine medarbejdere, men som også kan træffe vigtige beslutninger, når det kræves.

Lektor i journalistik ved Syddansk Universitet David Trads har både oplevet Per Mikael Jensen som chef og som kompagnon og er en af de personer, som Per Mikael Jensen igennem tiden har arbejdet tættest sammen med. Først på Jyllands-Posten, hvor David Trads var politisk redaktør under Per Mikael Jensen, der fungerede som redaktionschef i København - og senere som samarbejdspartner, da de i 2001 i fællesskab stod bag lanceringen af MetroXpress i Danmark. I dag har David Trads - lige som Jørgen Ejbøl - kun ros til overs for Per Mikael Jensen ledelsesmæssige evner.

"Han er uden tvivl den dygtigste, mest inspirerende og kompetente chef, jeg nogensinde har haft. Han er kendetegnet ved at være usædvanligt engageret i både sit arbejde, sine kolleger og sine medarbejdere. Og modsat hvad andre chefer hævder, at de gør, så lytter han faktisk til sine medarbejdere, inden han træffer en beslutning," siger David Trads, der dog også kender Per Mikael Jensen fra en anden side.

"Per Mikael Jensen kan både være en puddel og en pittbull. Som chef kunne han godt finde ud af at skifte rolle fra at være kammeratlig og gå med på værtshus til at være leder og gå i rette med medarbejderne," siger David Trads.

Samme vurdering lyder fra journalist og forfatter Morten Sabroe, der i to omgange har arbejdet sammen med Per Mikael Jensen på Politiken. Først i 1992 og siden i 1996.

"Jeg har aldrig stolet på nogen chefer. Men Per Mikael har jeg stolet på. Han er pissehamrende ærlig, og så føler man, at han er i samme båd som vi andre. Han forstår journalisterne og er god til at løfte flokken," siger Morten Sabroe.

Jørgen Ejbøl fremhæver også Per Mikael Jensens journalistiske forståelse og engagement som en hans største forcer.

"Han vil noget og tør noget med sin journalistik, men over årene har han også lært at kombinere det kreative med den forretningsmæssige del," siger Jørgen Ejbøl.

Samme vurdering giver David Trads.

"Da vi startede MetroXpress var der mange kritikere, der var skeptiske over for både økonomien og journalistikken i projektet. Men Per Mikael fik det til at balancere, og den evne er jeg overbevist om, at han vil bringe videre i jobbet på TV 2," siger han.

Det er ingen hemmelighed, at direktører ikke altid bliver solgt med deres virksomhed. Man kan derfor undre sig over, hvorfor en velrenommeret redaktør, placeret i en international mediekoncern i New York, vil til en dansk tv-station, der skal sælges inden for en overskuelig fremtid. Men det har Jørgen Ejbøl et bud på.

"Per Mikael er en mand, som lever af og trives med nye udfordringer. Han er ikke typen, der sidder i 30 år i samme job og venter på sit guldur. Men han er loyal over for det sted, hvor han er," siger han.

Og David Trads følger trop.

"Han tager ikke et job, fordi der er prestige i det, men fordi der er udviklingsmuligheder. Per Mikael søger altid de steder hen, hvor der er muligheder for at skabe noget nyt," siger han.

Privatlivet er der dog ikke levnet meget plads til i Per Mikael Jensen kalender. For et par år siden var han toastmaster ved Morten Sabroes bryllup, men hans eget familieliv sætter hans utrættelige arbejdsiver sine naturlige begrænsninger for, mener Morten Sabroe:

"Han har svært ved at skabe et familieliv, for han arbejder konstant 18 timer i døgnet. I en periode rejste han så meget rundt, at han ikke vidste, hvad jetlag var, for han havde det hele tiden. Men det ser ud til, at han elsker at leve sådan. Jeg tror ikke, han vil have det på nogen anden måde."

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her