Læsetid: 2 min.

Bare patter i agurketiden

Når vi nu kan takke Lomborg for sommervarmen, hvorfor så stoppe der? - der er forskere nok at tage af, som det rabler for i deres beskyttede værksteder, og de står til fri afbenyttelse i samfundsdebatten
20. juli 2006

Det kan ikke overraske nogen, at Jyllands-Posten er rigtig glad for at kunne citere Karen Sjørup for, at "Det påvirker unge pigers påklædning på stranden, at der er mange drenge af anden etnisk baggrund end dansk, der ser på dem på en måde, som pigerne ikke synes er rar."

For Karen er leder af Center for Ligestillingsforskning på Roskilde Universitetscenter, og frem for at kvalificere hende til indlæggelse for hedeslag, står det til citat som et rationelt begrundet forskningsresultat - hendes ord har hvid kittel på, og hun udtaler sig på vegne af en institution, så må det jo passe, det er sandt! De er så henrykte over det på avisens Københavner-redaktion, at de fremhæver det endnu en gang med store typer i rubrikken: "Det påvirker mange unge pigers påklædning på stranden, at der er mange drenge af anden etnisk baggrund end dansk, der ser på dem på en måde, som pigerne ikke synes er rart" og så engang til for Prins Knud i billedteksten til fire badepiger: "Der synes at være færre topløse kvinder på strandene i år. Forskere mener, at indvandrerdrenge får kvinder til at tage mere tøj på." Hvis man stadigvæk ikke har fattet Jyllands-Postens spin på bare patter i agurke-tiden, og det siger en del om tiltroen til deres egne læsere, goddagmand økseskaft, så bringer de gud hjælpe mig et billede af en indvandrerkvinde ved siden af med teksten:

"Nogle er topløse i byen, mens andre er indhyllet i kjoler og tørklæder." WHAT? Hun står i et supermarked og er ved at putte frugt i en pose? Hvad sker der for dem derinde på - jeg må le - "Københavner"-redaktionen. Nogle er topløse... i byen? Hvem, hvor, hvad snakker de om? Hallo? Der står en dreng af anden etnisk baggrund end dansk og ser på dig på en måde, som du ikke synes er rar, du må vist hellere lige gemme frugterne, inden der er gruppevoldtægt på Bellevue. Undskyld, men nu hvor du er ude at købe ind i Føtex, gider du ikke lige vise patterne frem, som vi etniske danskere er vant til? I Se & Hør står en rødskoldet Peter Aalbæk med nøgen overkrop og siger: "Sex er altid godt, og jeg dyrker det året rundt" - og Gigi Fredie-Pedersen siger, at "når det bliver varmt, så kommer alle jo ud af gemmerne og har mindre tøj på? Og sådan er alt ved det gamle i agurketiden fra Ekstra-Bladet til Ugens Rapport."

Men ikke helt. Der er nogen, som ikke viser patter i Føtex, og nogen, som får pigerne til ikke at vise patter på stranden, og det er danskerne af anden etisk herkomst. Jyllands-Posten overgår sig selv i racisme og sexisme i deres vejrudsigt for Sommerland Danmark: Der synes at være færre topløse kvinder på strandene i år på grund af indvandrerdrengene - og meterologen hedder Karen Sjørup.

Karen - leder af Center for Ligestillingsforskning - du er lige blevet udsat for en gruppevoldtægt.... af "Københavner"-redaktionen i Jyllands-Posten.

PS: En af badepigerne på fotoet er min søster, og kvinden i Føtex er min mor, og I får en skalle af Zidane.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu