Læsetid: 1 min.

'Jeg vil bare være lykkelig'

22-årige gravide Doris Anyi Nga er en af de 43 kvinder, der bor på CETI. Hun betalte en menneskesmugler for hjælp til at svømme sig til Spanien
20. oktober 2005

22-årige Doris Anyi Nga er fra Limbye i Cameroun. Hun forlod sit hjemland den 5. juli 2003 og har været her på CETI et halvt år, siger hun.

Hendes mand forlod Cameroun nogle måneder før hende og har stået for at arrangere hendes rejse hertil. Hun har rejst gennem Nigeria, Niger og Algeriet indtil hun kom til Marokko, hvor hun blev genforenet med sin mand i hovedstaden Rabat.

Derefter svømmede en såkaldt guide hende fra marokkansk territorium og ind i Ceuta. Guiderne svømmer mod betaling dem, der ikke kan svømme eller kender vejen over grænsen.

Doris Anyi Nga forklarer, at hun hovedsageligt har forladt Cameroun på grund af hendes mands problemer på universitetet, hvor han var blevet truet med at blive skudt. Men hun kan ikke helt forklare, hvad det går ud på: "Jeg har kun min mand til at forsørge mig, og de problemer, der er for ham i Cameroun vil blive overført til mig, især når han ikke er der længere, derfor var jeg nødt til at rejse."

Problemerne kan hun ikke præcist redegøre for. Hun siger, at hun blot må stole på, hvad han har sagt. "Hans problemer er mine problemer," siger hun.

- Og hendes drømme?

"Jeg ønsker bare at leve komfortabelt, at bo sammen med min mand og mit barn - og at være lykkelig," siger Doris Anyi Nga.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her